Deze 10 items moeten onmiddellijk en voor altijd uit je kledingkast verdwijnen

door Natasja

26 Mei 2023

Deze 10 items moeten onmiddellijk en voor altijd uit je kledingkast verdwijnen
Advertisement

Telkens wanneer de seizoenen veranderen, is het hetzelfde verhaal: het is tijd om de kleding uit de kledingkast om te wisselen, en altijd zit je met een heleboel kledingstukken in de kast die al jaren ongebruikt rondslingeren. Er zijn vele redenen waarom je kleding bewaart die je nooit meer zult gebruiken, meestal van praktische of emotionele aard.

Er is de jurk van toen je getuige op de bruiloft van je beste vrienden was, het oude carnavalskostuum, de kleding van toen je dunner was, die je bewaart in de ijdele hoop dat je er ooit weer in kunt. Dan zijn er de kleren die je hebt gekocht en nooit hebt gedragen, waarvan je het zonde vindt ze weg te gooien omdat het lijkt of je geld hebt verspild, de kleren die je gratis hebt gekregen bij de aankoop van producten of de kleren die te versleten zijn om nog te gebruiken, maar waar je gewoon geen afstand van kunt doen.

Er zijn 10 kledingstukken die je nog steeds in de kledingkast bewaart en die je onmiddellijk en voorgoed moet wegdoen. Laten we ze samen ontdekken.

Advertisement
Pixabay

Pixabay

1. Kleding voor vuil werk: we hebben zeker allemaal oude, versleten kleding of kleding van slechte kwaliteit in de kledingkast die we bewaren voor klusjes die onze dagelijkse kleding zouden beschadigen. Het huis opnieuw schilderen, tuinieren, grondig schoonmaken zijn allemaal klussen met een groot risico op onuitwisbare vlekken op de kleding. Dit is echter geen goed excuus om al die lelijke, versleten kleren in de kast te blijven bewaren. Gooi de meeste weg, een kledingstuk of twee volstaat.
2. Oncomfortabele schoenen: het is zo, hoge hakken zijn geweldig om je aantrekkelijk te voelen, maar laten we eerlijk zijn, hoe oncomfortabel zijn ze? Telkens als we ze proberen te dragen, kiezen we gelijk voor de meer comfortabele keuzes. Waarvoor houden we ze dan? Veel beter is het om ze weg te doen, samen met de verleiding om ze weer te dragen.
3. Dure kleding: we hebben allemaal wel een dure jurk in de kledingkast, misschien met een excentriek uiterlijk, die we in de uitverkoop hebben gekocht en nooit hebben gedragen. Het heeft ons altijd ontbroken aan de moed, het vertrouwen of de juiste gelegenheid. Nou, die dag dat je het zal dragen zal nooit komen, maak ruimte voor nieuwe kleding.
4. Kleding en schoenen die gerepareerd moeten worden: eerlijk gezegd, als je die schoenen echt zou laten repareren of de zoom van die jurk zou repareren, dan had je dat toch al gedaan? Veel beter is het om ze weg te doen.
5. Cadeautjes: moeders hebben vaak een voorliefde voor het afschuwelijke als het gaat om het kopen van kleding voor hun kinderen. Hoe vaak heb je niet kleren cadeau gekregen die je helemaal niet mooi vond en nooit gedragen hebt? Bewaar ze niet langer, maar maak ruimte vrij voor alles wat je met plezier zult dragen.
6. Oude kostuums: of het nu carnavals-, Halloween- of toneelkostuums zijn, je zult ze zeker nooit meer dragen. Bewaar ze niet als herinnering, dat heeft geen zin.
7. Gedragen, versleten of verbleekte kleding: waarom zou je het bewaren als je ze toch niet kunt dragen?
8. Gratis kleding en accessoires: bedrukte t-shirts die je gratis krijgt bij aankoop van bepaalde producten, merktassen die je kunt gebruiken om te winkelen, goedkope sieraden die bij shirts en kleding passen. We weten zeker dat je betere kleding en accessoires hebt dan deze.
9. Formele kleding: hoeveel bruiloften heb je bijgewoond? En hoeveel formele kleren heb je gekocht om maar één keer te dragen? Natuurlijk heb je veel uitgegeven aan die gelegenheden, maar wees eerlijk: hoe vaak ben je van plan ze nog te gebruiken?
10. Emotionele banden: elke keer dat je de kledingkast opruimt, vind je een stapel kleren die je maar niet kwijt kunt raken? Heb je het gevoel dat je een emotionele band hebt met sommige van je kleren, zodanig dat je ze nooit meer weg kunt doen? Hoe vaak heb je die kleren de afgelopen jaren gedragen? Denk je ook niet dat het tijd is om ze weg te doen?

Hoeveel van deze items heb je nog steeds in je kledingkast?

Advertisement