8 organizers voor een opgeruimde kast, ook zonder schroeven

door Natasja

26 April 2023

8 organizers voor een opgeruimde kast, ook zonder schroeven
Advertisement

Als je in een klein huis woont, is organisatie essentieel om ervoor te zorgen dat al je voorwerpen hun plaats vinden en er geen chaos heerst. Gelukkig zijn er tal van producten die je helpen bij deze moeizame missie en die soms ruimte kunnen creëren waar er geen lijkt te zijn. 

Een van de gebieden in huis die het meest kunnen profiteren van de hulp van deze producten is zeker de kledingkast. Kleren, linnengoed en accessoires lijken nooit genoeg te zijn, waardoor kledingkasten vaak overladen zijn met rondslingerende en rommelige kleren. 

We zetten hieronder 8 organizers op een rij die het je gemakkelijker kunt maken om je kledingkasten netjes te houden zonder permanente elementen.

Advertisement

1. Verstelbare planken

1. Verstelbare planken

Mariel/Amazon

Ze zijn heel handig om de ruimte in kastdeuren te verdelen zonder dat je vaste planken hoeft te installeren. Je kunt ze gemakkelijk verplaatsen om plaats te maken voor grotere voorwerpen of om de ruimte te reorganiseren.

Advertisement

2. Stapelbare laden

2. Stapelbare laden

Rossella/Amazon

Een ander zeer nuttig product om de plaats van je kleding en accessoires binnenin beter te beheren, ze zijn praktischer dan vaste laden omdat ze een gestroomlijnder ruimtebeheer mogelijk maken en gemakkelijk kunnen worden gereorganiseerd wanneer dat nodig is.

3. Meervoudige hanger

3. Meervoudige hanger

b***2/Shein

Meervoudige hangers zijn zeer nuttig voor wie veel kledingstukken op te hangen heeft en weinig deuren beschikbaar heeft. In feite kun je met deze hangers maximaal gebruik maken van de ruimte in diepte en hoogte, waar gewoonlijk weinig rekening mee wordt gehouden bij het gebruik van klassieke hangers.

4. Ophanghouder

4. Ophanghouder

Anna Renata Jozefowictz/Amazon

Ze zijn ideaal voor wie geen planken in de kledingkast heeft. Ze zijn verdeeld in praktische vakken die een betere indeling van de artikelen per soort mogelijk maken en de ruimte zowel verticaal als in de diepte optimaal benutten. Ze kunnen ook naast elkaar op de stangen worden geplaatst of  met kleding die aan hangers hangt worden gecombineerd.

5. Dozen met deksels

5. Dozen met deksels

Lucy74/Amazon

Perfect om al die weinig gebruikte kledingstukken, linnengoed en accessoires in op te bergen of om de wisseling van de seizoenen goed te organiseren, kun je kiezen uit verschillende materialen zoals zachte en opvouwbare stof, sterker en kleurrijker karton of stevig en duurzaam plastic.

Advertisement

6. Mandje onder de plank

6. Mandje onder de plank

Tinny/Amazon

Ze zijn ontworpen voor het organiseren van de keuken, maar zijn ook zeer nuttig in de kledingkast, bijvoorbeeld voor het opbergen van tassen en accessoires of sokken en ondergoed, en maken een beter gebruik van de hoogte mogelijk.

7. Plankverdelers

7. Plankverdelers

Cri/Amazon

Gemaakt voor hetzelfde doel als de mandjes voor onder de planken, zijn ze ook van oorsprong keukenproducten, maar ze kunnen gemakkelijk worden aangepast aan de kledingkast om je kleding minder chaotisch op te bergen.

Advertisement

8. Dozen met vakken

8. Dozen met vakken

Ikea

Er zijn verschillende soorten en maten en ze zijn erg handig om accessoires, riemen, kleine tasjes en portemonnees, maar ook ondergoed en schoenen netjes op te bergen.

En hoe organiseer jij je kledingkast om alles netjes te houden?

Advertisement