Washoek in rustieke stijl: 10 schilderachtige ideeën om inspiratie op te doen

door Natasja

06 Maart 2023

Washoek in rustieke stijl: 10 schilderachtige ideeën om inspiratie op te doen
Advertisement

Wie een woning in een rustieke of landelijke stijl inricht, is zeker zeer gefascineerd door de stijl van boerderijen en oude boerenwoningen die vooral typerend is voor bepaalde delen van Amerika.

Het is een lichte maar bewust eenvoudige stijl, gekenmerkt door het veelvuldig gebruik van lichte kleuren, hout, koperen en smeed- of gegalvaniseerde ijzeren voorwerpen, riet, stro en tegels die op een bepaalde manier zijn versierd.

Ook de wasruimte, die door de aanwezigheid van apparaten en wasmiddelen meestal het risico loopt een koude en onpersoonlijke omgeving te worden, kan zich net als de rest van de ruimte aan deze stijl aanpassen. Kortom, het kan een fijne plek worden en die niet botst met de esthetiek van het huis. Hier zijn enkele ideeën die je in dit verband grote inspiratie kunnen bieden.

Advertisement

Majolica, gelakt hout en riet vormen een eerste manier om de rustieke stijl in de wasruimte in te voegen.

Advertisement

Het overwicht van wit en ruw hout, gecombineerd met het gebruik van kleine, karakteristieke voorwerpen, kan het verschil maken, zelfs in een kleine, wat nauwe kamer.

Ook voor een zeer kleine ruimte kan de keuze voor wit licht en diepte geven. Voor een country gevoel volstaan enkele rieten details, schilderijen, teksten en foto's geïnspireerd op de periode die je wilt oproepen.

In plaats van hout of riet kan wit vergezeld gaan van een selectie metalen voorwerpen en details, bij voorkeur typisch voor een ander tijdperk. 

Naast wit kunnen het de tegels op de vloer zijn die een zeer kleine ruimte een idee van meer diepte, orde en symmetrie geven.

Advertisement

Wanneer hout alle andere details overheerst, is het rustieke effect verzekerd. Het is echter beter om niet te overdrijven, om een "berghut"-effect te vermijden, wat we hier niet beschrijven. 

Voor een ingebouwde wasruimte die helpt om ruimte te besparen, zal een mooie houten schuifdeur de rest van de kamer zeker dat extra rustieke tintje geven dat altijd nodig is.

Advertisement

De wasruimte is vaak één geheel met de badkamer. Nogmaals, met hout en riet als hoofdrolspelers kan het uiteindelijke effect werkelijk buitengewoon en smaakvol zijn.

De muur bedekt met witte tegels in industriële stijl is nog een manier om het rustieke op te roepen en een wasruimte typisch country te maken.

Advertisement

Aan het gebruikelijke wit in combinatie met hout, majolica en gegalvaniseerd staal kunnen details worden toegevoegd die doen denken aan het verleden, zoals de witte keramische wastafel of de karakteristieke glazen houders voor zeep en diverse schoonmaakmiddelen. Hoe meer details je naar een ander tijdperk katapulteren, hoe geloofwaardiger en verzorgder de stijl zal zijn. 

Welk van deze ideeën inspireert je in het bijzonder?

Advertisement