10 acteurs die de kans misten om beroemde rollen te spelen

door Natasja

02 Juli 2023

10 acteurs die de kans misten om beroemde rollen te spelen
Advertisement

Zouden we ons ooit iemand anders kunnen voorstellen in Leonardo DiCaprio's plaats in Titanic? Toch zou die rol wel eens niet de zijne geweest kunnen zijn. Hollywood zit vol met soortgelijke verhalen en sommige komen pas na vele jaren aan het licht, over andere wordt eindeloos gespeculeerd en over sommige zullen we nooit iets weten. Het valt echter niet te ontkennen dat zelfs het bedenken van andere gezichten in plaats van degenen die cultrollen onsterfelijk hebben gemaakt een titanische inspanning is, gezien het feit dat juist degenen die de rol hebben verdiend deze op een unieke manier eigen hebben kunnen maken.

Dit is het geval, zeiden we, van de jonge DiCaprio met Jack Dawson van Titanic, maar er zijn nog veel meer vergelijkbare scenario's waarin beroemde acteurs de kans hebben afgeslagen of gemist om epische rollen te spelen. We geven een paar van de meest sensationele ooit.

Titanic: in plaats van Leonardo DiCaprio...

Advertisement

... Christian Bale

De Amerikaanse ster kreeg de rol en stal hem van zijn collega uit Wales. De reden? Bale verloor eigenlijk van DiCaprio, omdat de regisseur geen Britse acteur wilde voor een Amerikaanse rol. Een acceptabele nederlaag, ware het niet dat dit de derde keer was dat Bale er niet in slaagde een rol in een film van DiCaprio te bemachtigen! Het was al gebeurd voor What's Eating Gilbert Grape, 1993, en de Batman-ster had ook auditie gedaan om Mercutio te worden in Romeo + Juliet (1996), maar uiteindelijk besloot de regisseur dat hij liever een Afro-Amerikaanse acteur had, Harold Perrineau.

Star Wars opnieuw: in plaats van Adam Driver

... Eddie Redmayne

Toen de beroemdste sci-fi saga aller tijden in 2015 terugkeerde op het witte doek, bracht dat een hele nieuwe generatie onvergetelijke personages met zich mee. Zo maakten we kennis met Kylo Ren, de Jedi die zich bekeerde tot de duistere kant van de Force, met de trekken van Adam Driver. Maar ook Academy Award-winnaar Eddie Redmayne, Oscarwinnaar voor The Theory of Everything, was een eventuele kandidaat die toegaf een ongemakkelijke auditie https://variety.com/2016/film/news/eddie-redmayne-star-wars-audition-kylo-ren-1201912593/ te hebben gedaan.

007 - James Bond: in plaats van Daniel Craig...

Advertisement

... Henry Cavill

Telkens als het over een nieuwe 007-film gaat, spreekt de hele wereld zich uit over de favoriet voor de rol, en toen de franchise in 2006 opnieuw werd gelanceerd met een gloednieuw, voor de meesten onbekend gezicht, namelijk de blonde Daniel Craig, waren er maar weinig mensen die de keuze accepteerden. En dat bleek de juiste keuze te zijn. De meest waarschijnlijke kandidaat voor zijn plaats? Niemand minder dan de statueske Superman, Henry Cavill, die op dat moment, stel je voor, "te mollig" was.

Vijftig Tinten Grijs: in plaats van Jamie Dornan...

Advertisement

... Charlie Hunnam

Na maanden van speculatie werd in 2013 bekend dat de Britse acteur Charlie Hunnam de rol van Christian Grey zou spelen in Vijftig Tinten Grijs. Niet lang daarna moest de acteur zich echter terugtrekken uit het project vanwege een zenuwinzinking veroorzaakt door zijn te vele verplichtingen. Een moeilijke beslissing, die de vervanger Jamie Dornan wereldwijde bekendheid opleverde.

Chicago: in plaats van Renée Zellweger...

Advertisement

... Charlize Theron

In de musical Chicago werd de blonde Roxie Hart op film vereeuwigd door Bridget Jones-actrice Renée Zellweger... Maar veel eerder had de rol van Charlize Theron moeten zijn. Zij was in feite de uitverkorene van de vorige regisseur, maar toen de regisseur veranderde, veranderde ook de cast.

Sleepless in Seattle: in plaats van Meg Ryan...

Advertisement

...Julia Roberts

Een titanenstrijd tussen twee van Hollywoods meest geliefde vrouwen. Julia Roberts vertelde in 2014 https://www.instyle.com/news/julia-roberts-graces-instyle-s-september-issue-iconic-star-historic-issue dat ze de hoofdrol van Annie Reed in de film van Norah Ephron had afgeslagen, maar dat ze daar geen spijt van had: 'Meg Ryan en Tom Hanks zijn een stellenpaar in die film. Een perfecte combinatie, net als die van mij met Richard Gere'.

Lord of the Rings: in plaats van Ian McKellen...

Advertisement

... Sean Connery

Het is moeilijk om je een andere Gandalf voor te stellen dan degene waar we nu al tientallen jaren van houden, maar er zijn altijd hardnekkige geruchten geweest dat ze vóór McKellen probeerden de eerste Bond te casten!

Star Wars: in plaats van Harrison Ford...

Advertisement

... Al Pacino!

Nog een driedubbele salto voor onze verbeelding: Han Solo met een ander gezicht dan Harrison Ford? Het is onmogelijk voor ons om dat te denken, maar als Al Pacino het script niet 'te verwarrend' (https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films/news/star-wars-al-pacino-turned-down-part-of-han-solo-because-the-script-was-too-confusing-9723652.html) had gevonden en het daarom niet had afgewezen, had de held van het sterrenstelsel ver, ver weg er misschien heel anders uitgezien.

Game of Thrones: in plaats van Emilia Clarke

... Elizabeth Olsen!

De enige Khaleesi die we herkennen heeft de trekken van Emilia Clarke, maar ze had ook meer kunnen lijken op de Scarlet Witch uit het Marvel-universum, het personage dat wordt gespeeld door Elizabeth Olsen. Zij geeft echter toe https://people.com/tv/elizabeth-olsen-recalls-awful-game-of-thrones-audition-for-daenerys-targaryen-role/ dat haar auditie voor de Game of Thrones "de meest gênante auditie ooit was. Ik deed Khaleesi's monoloog als ze uit de vlammen komt. Het was verschrikkelijk. Ze hebben me niet teruggebeld".

Bonus! Thor: in plaats van Chris Hemsworth...

... Tom Hiddleston!

Tom Hiddleston werd beroemd als Loki, de broer van Thor, maar hij deed eigenlijk auditie voor de rol van de God van de donder, die vervolgens naar Chris Hemsworth ging!

Advertisement