10 beroemdheden die mooi oud worden

door Natasja

02 Juni 2023

10 beroemdheden die mooi oud worden
Advertisement

Ouder worden wordt door velen ervaren als een moment dat moet worden gevreesd en zo lang mogelijk moet worden uitgesteld. Deze trend geldt vooral in de showbusiness, waar de jeugdige schoonheid wordt verheven ten opzichte van ouder worden. De laatste jaren lijkt deze tendens echter te keren, zozeer zelfs dat een op de drie vrouwen het ouder worden tegenwoordig als iets positiefs beschouwt vanwege het grotere zelfvertrouwen dat de opeenstapeling van ervaring met zich meebrengt. 

Steeds vaker zien we dat beroemdheden de moed vinden om zichzelf te laten zien zoals ze zijn, met hun onvolmaakte lichaam en de sporen die de jaren hebben achtergelaten. Veel van deze beroemdheden laten ook zien dat ze een beetje als wijn zijn: hoe ouder ze worden, hoe beter ze eruit zien! Laten we samen 10 beroemdheden ontdekken die prachtig oud zijn geworden of aan het worden zijn.

Advertisement

1. Jane Fonda

1. Jane Fonda

@janefonda/Instagram

Een van de symbolen van Hollywood die mooi ouder wordt, is zeker Jane Fonda, voor wie ouder worden relatief is. Jane Fonda is zeker een van die mensen die zich nooit zou laten ontmoedigen in het nastreven van haar carrièredoelen en dromen, zelfs niet door haar 85 jaar. "Als je nog steeds passie hebt en openstaat voor het leven, zonder cynisch te worden, dan maakt het niet uit hoe oud je bent, je bent nog steeds jong" zegt ze. We kunnen het alleen maar met haar eens zijn!

Advertisement

2. Cameron Diaz

2. Cameron Diaz

@camerondiaz/Instagram

Cameron Diaz, die ondanks haar 50 jaar nog steeds prachtig is, heeft tijdens haar carrière altijd gezegd dat het ouder worden haar niet beangstigt, integendeel. "Het is bijna alsof we gefaald hebben als we niet de rest van ons leven 25 blijven. Alsof we mislukkingen zijn. Het is een persoonlijk falen. Het is bijvoorbeeld onze schuld dat ik er op mijn veertigste er niet meer als een 25-jarige uitzie" zegt de actrice, voor wie oud worden een voorrecht is. Natuurlijk, als wij ook zo worden als zij, zouden we ook blij zijn!

3. Drew Barrymore

3. Drew Barrymore

@drewbarrymore/Instagram

Een andere grote fan van het ouder worden is Drew Barrymore, die zich altijd verzet heeft tegen de druk van plastische chirurgie en die het verstrijken van de tijd meer ziet als iets om te vieren dan als iets om aan te ontsnappen. En wij zijn ervan overtuigd dat ze het op de juiste manier doet!

4. Jennifer Aniston

4. Jennifer Aniston

@jenniferaniston/Instagram

We kennen haar als Rachel uit Friends, maar sindsdien zijn er vele jaren verstreken. Jennifer Aniston is echter nog steeds mooi en dankt elke dag voor haar mooie gelaatstrekken die de tand des tijds en de druk om er jong en mooi uit te zien, doorstaan. Nog een actrice voor wie leeftijd slechts een getal is, ze herinnert zich dat haar moeder haar eraan herinnerde dat ouder worden een lang leven is en dus een voorrecht.

5. Courtney Cox

5. Courtney Cox

@courtneycoxofficial/Instagram

Herinner je je nog een van de meest geliefde tv-series aller tijden, de perfecte Monica? Welnu, zijn is ook een actrice die zich altijd jong voelt en de tands des tijd weerstaat. Courtney Cox zegt zich nog steeds jong te voelen, heeft veel vrienden van in de dertig en merkt het leeftijdsverschil tussen hen helemaal niet. Ze heeft geluk!

Advertisement

6. Cher

6. Cher

@cher/Instagram

Cher is ervan overtuigd dat vrouwen, wat ouder worden betreft, aan heel andere normen moeten voldoen dan mannen. Het is wel eens voorgekomen dat iemand vroeg of ze niet te oud was voor rock 'n roll. Ze antwoordde dat ze dat maar aan Mick Jagger moest vragen.

7. Oprah Winfrey

7. Oprah Winfrey

@oprah/Instagram

Elk jaar kan een nieuwe reis zijn voor Oprah en elk jaar kan prachtige verrassingen brengen. "Mensen die liegen over hun leeftijd ontkennen de waarheid en dragen bij aan een ziekte die onze samenleving doordringt: de ziekte van willen zijn wat je niet bent.... Ik weet zeker dat je alleen door te weten wie en wat je bent je volledig van het leven kunt genieten" zegt ze trots. 

Advertisement

8. Sharon Stone

8. Sharon Stone

@sharonstone/Instagram

De mooie actrice bekent dat ze bang was om oud te worden en meerdere malen moeite had haar lichaam te accepteren. Ondanks deze angsten is Sharon Stone echter nooit gezwicht voor de verleiding van chirurgie en vandaag de dag is ze er erg blij mee. De actrice, met al haar vroegere en huidige ervaringen, is zich er nu van bewust dat "het beter is te weten hoe je goed ouder kunt worden dan mee te gaan in het idee dat je alleen aantrekkelijk bent als je jong bent, want ik wil niet 'een leeftijdloze schoonheid' zijn, maar een vrouw op het beste van haar leeftijd". Ware woorden!

9. Helen Mirren

9. Helen Mirren

@helenmirren/Instagram

De actrice die een Oscar won voor haar rol in The Queen zegt trots te zijn dat ze haar leeftijd laat zien in plaats van die te verbergen. Helen Mirren zegt dat ze nooit elke dag hetzelfde doet en dat ze haar 75ste verjaardag vrij wil beleven. "Ik wil beschamend oud worden, met gratie" betoogt ze vol overtuiging.

Advertisement

10. Gwyneth Paltrow

10. Gwyneth Paltrow

@gwynethpaltrow/Instagram

We sluiten deze lijst af met Gwyneth Paltrow, de actrice die we allemaal nog kennen uit de film Sliding Doors. Haar gedachten over ouder worden zijn dat iedereen moet doen wat hij of zij denkt dat het beste voor hem of haar is en waardoor hij/zij zich gesterkt en vrij van oordeel voelt. Ze vindt ook dat er een debat moet komen over de gezondste manier om met ouder worden om te gaan. "Wij, als vrouwen, moeten gewoon doorgaan met het ondersteunen van andere vrouwen, onze dochters en de vrouwen die na ons komen met het idee dat we het allemaal waard zijn" zegt ze stellig.

We kunnen voor deze prachtige vrouwen alleen maar respect hebben!

Advertisement