"Alleen water en zeep": het schoonheidsgeheim van de altijd mooie Jennifer Aniston

door Natasja

07 Juni 2023

"Alleen water en zeep": het schoonheidsgeheim van de altijd mooie Jennifer Aniston
Advertisement

We voelen ons altijd aangetrokken tot mensen die hun charme niet verliezen naarmate de tijd verstrijkt, ook al lijkt het er in sommige gevallen op dat dit alleen mogelijk is met behulp van een of andere cosmetische ingreep of op zijn minst een lawine aan producten die buiten het bereik liggen van de meeste gewone stervelingen. Dan komt er iemand als Jennifer Aniston, de ster die wereldberoemd werd dankzij de cult tv-serie Friends, die al onze overtuigingen aan diggelen slaat.

Al jarenlang weet de diva, geboren in 1969, het publiek voor zich te winnen met haar eenvoudige look, een kapsel en kleur die nu ondubbelzinnig met haar worden geassocieerd, en een no-frills manier van presenteren die haar onderscheidt van zoveel andere collega's. Ze is een van die actrices die er geen probleem mee heeft om zichzelf heel natuurlijk te laten zien en altijd de indruk wekt dat ze er privé precies zo uitziet als bij officiële gelegenheden.

Hoe krijgt ze het voor elkaar om er altijd veel jonger uit te zien dan haar leeftijd, op een manier die helemaal niet gekunsteld is? De ster heeft iedereen verrast door te zeggen dat ze in werkelijkheid niets bijzonders doet.

Advertisement

Voor haar werk, als ze op de set moet zijn, staat ze voor dag en dauw op; anders staat ze zichzelf toe om later op te staan, omdat ze liever 's nachts opblijft. En tot nu toe, niets vreemds. Haar ochtendritueel bestaat uit een kop heet water met een schijfje citroen, een heel simpel trucje waar ze nooit zonder kan.

"Dan was ik mijn gezicht (https://www.wellandgood.com/jennifer-aniston-morning-wellness-fitness-beauty-habits/) - mijn hele schoonheidsroutine bestaat eigenlijk uit zeep en water om me wakker te maken" en dan een moisturizer met zonnebeschermingsfactor. "Het is allemaal snel. Ik besteed nergens tijd aan; dingen moeten voor mij zo makkelijk mogelijk zijn," en als ze de set op moet, wil ze echt geen tijd verspillen met huidverzorging en doet ze alles nog sneller.

Advertisement

Na de verzorging mediteert ze tien of twintig minuten en dan is er het ontbijt en alle dagelijkse bezigheden, onder de noemer van een gezonde levensstijl.

In een later interview vertelde (https://www.allure.com/story/jennifer-aniston-ageism-wellness-interview) de diva dat ze een paar gewoontes had veranderd: "Ik ben 's ochtends als eerste selderijsap gaan drinken. Je moet alleen een half uur wachten en in die pauze mediteer ik. Ik moet moeite doen om niet meteen koffie te gaan drinken". Na de selderij verdunt ze wat appelciderazijn in water, een middel dat de bloedsuikerspiegel en het cholesterolgehalte zou helpen verlagen. En dan zijn er nog de probiotica.

Toch overdrijft ze niet met duizend huidverzorgingsstappen: 'Ik was mijn gezicht niet te vaak, want ik wil het niet laten uitdrogen. En verder gebruik ik voedende producten die zo biologisch mogelijk zijn'. De moisturizer met zonnebrandcrème is dezelfde die ze al sinds haar tienerjaren gebruikt, van het bedrijf Aveeno.

Veel hydrateren, letten op wat je eet en de producten die je op je lichaam gebruikt, elke dag een beetje bewegen: klinkt eenvoudig, vind je ook niet?

Advertisement