Het leven van vrouwen vereenvoudigen: 10 geniale trucs waar je niet zonder wilt

door Natasja

12 Maart 2023

Het leven van vrouwen vereenvoudigen: 10 geniale trucs waar je niet zonder wilt
Advertisement

Het leven van vrouwen is, zoals bekend, veel hectischer en vol verplichtingen en plichten dan dat van mannen. Daarom rennen wij vrouwen de hele dag en verwaarlozen we ons welzijn of ons uiterlijk. Of we verspillen kostbare minuten aan het zoeken naar de juiste sleutel om de deur van het huis te openen of ook aan het zoeken naar de oorbel die we verloren zijn toen we ons snel klaarmaakten.

Wat als we je vertellen dat er eenvoudige trucs zijn om tijd te besparen en ons leven gemakkelijker te maken? Dat klopt, soms is er alleen een beetje slimheid nodig om snel weer een glimlach op je gezicht te toveren. We onthullen vandaag de tien geboden van tijdbesparende trucs die je zullen helpen een gemakkelijker en meer ontspannen leven te leiden.

Advertisement

Nagelbesparende theezakjes

Als je een gebroken nagel hebt, hoef je mooie nagels niet op te geven: je kunt hem gemakkelijk weer perfect maken met een eenvoudig theezakje. Knip een strookje van het theezakje en breng het aan op de nagel, fixeer het met nagellak en knip het op de lengte van je nagel en vijl het af voor een afgewerkt effect. Breng nagellak aan en niemand zal het lapje opmerken!

Advertisement

2. Het wassen van vet haar

Als je haar hebt dat de neiging heeft vet te worden, zul je zeker geneigd zijn het bijna dagelijks te wassen. We weten allemaal hoe schadelijk het voor je haar kan zijn om het te vaak te wassen, dus onthullen we een truc om je haar er ook met vet haar geweldig uit te laten zien, zelfs als je het niet elke dag wast. Als het tijd is om te wassen, probeer dan eerst conditioner te gebruiken. Zo kun je je haar grondig voeden en ontwarren zonder het te zwaar te maken.

3. Strakke schoenen

Heb je een nieuw paar schoenen gekocht en besef je dat ze te strak zitten? Je kunt ze breder maken met een eenvoudige truc! Trek de schoenen aan met een paar dikke sokken en laat de föhn een paar minuten op maximale warmte draaien: de schoenen passen in een mum van tijd aan je voeten.

4. Menstruatievlekken

De menstruatiecyclus is voor ons vrouwen een vaste afspraak, maar helaas gebeurt het soms dat we er vervelende herinneringen aan overhouden. Voordat je je lievelingskleren weggooit omdat ze onherstelbaar bevlekt zijn, vergeet niet dat er altijd een remedie is. Voor witte of lichtgekleurde kleding kun je waterstofperoxide gebruiken: laat je kledingstuk weken in een emmer koud water met een glas waterstofperoxide voordat je overgaat tot de gewone wasbeurt: het zal perfect schoon en ontsmet terugkomen.

Voor gekleurde kleding kun je in plaats daarvan een oplossing van bicarbonaat en koud water in gelijke delen gebruiken en het kledingstuk daarin laten weken; voor droge en hardnekkige vlekken wrijf de vlek voor en na het weken voor een beter resultaat. Als je klaar bent, stop je alles in de wasmachine voor een koude wasbeurt.

5. Mascara herstellen

Als je mascara is uitgedroogd, hoef je hem nog niet weg te gooien. Je kunt het herstellen met een paar druppels oogdruppels.

Advertisement

6. Veilig reizen

Om op reis niet het risico te lopen helemaal zonder geld te komen zitten, neem je een klein noodbedrag mee, verstopt in een oude lippenstift- of cacaoboterhuls.

7. Nagel witmaker

Om vergeling te voorkomen, week je watten in vers citroensap en wikkel je daarmee je nagels in. Afdekken met aluminiumfolie en 15 minuten laten zitten alvorens verder te gaan met de manicure.

Advertisement

8. Zweetvlekken

Zweetvlekken kunnen verschillende oorzaken hebben: ze kunnen ontstaan door een reactie tussen zweet, vuil en de bestanddelen van deodorant, of ze kunnen een eenvoudig effect zijn van huidvetten die, vermengd met vuil, op stoffen terechtkomen. Wat de oorzaak ook is, het is gemakkelijk om zweetvlekken te verwijderen met een eenvoudige truc: maak een mengsel van waterstofperoxide, een druppel afwasmiddel en baking soda en breng dit aan op de vlek door licht te schrobben met een tandenborstel. Ga dan verder met normaal wassen en de vlek zal slechts een slechte herinnering zijn.

9. Geen strijkijzer gebruiken

Strijken is een lang en vervelend karwei dat altijd veel tijd in beslag neemt. Om van dit vervelende karwei af te komen, moet je voorzichtig zijn bij het wassen. Gebruik bij voorkeur de wasdroger of hang je kleren rechtop. En om de kraag en de manchetten van de overhemden een netter uiterlijk te geven, kun je een stijltang gebruiken.

Advertisement

10. Iedere sleutel zijn eigen kleur

Als je het zat bent om altijd een tijd voor de deur te staan om de juiste sleutel te vinden, neem dan je gekleurde nagellak en gebruik die om je sleutels te personaliseren: onthoud gewoon de kleur die bij elk slot hoort en je kan ze meteen gebruiken.

Welke trucs gebruik jij om je te ontspannen en je leven te vereenvoudigen?

Advertisement