Kun je ze uit elkaar houden? 11 beroemde koppels die altijd voor elkaar worden aangezien

door Natasja

11 Juni 2023

Kun je ze uit elkaar houden? 11 beroemde koppels die altijd voor elkaar worden aangezien
Advertisement

Heb je ooit je dubbelganger ontmoet? Het komt maar zelden voor, hoewel er wordt gezegd dat iedereen er een heeft. Totdat we iemand zien die op ons lijkt, vinden we het moeilijk om dat te geloven. Maar als we in Hollywood woonden, zou het misschien niet zo vreemd zijn om iemand tegen te komen die op ons lijkt! Tenminste, dat is wat er in ons opkomt als we kijken naar sommige acteurs, vaak zelfs van dezelfde leeftijd, die op het eerste gezicht echt niet van elkaar te onderscheiden zijn, en soms vinden we het zelfs moeilijk om te beseffen wie wie is!

Soms zijn onvergetelijke momenten in de popcultuur gebaseerd op deze overeenkomsten en er is zelfs sprake geweest van twee 'tweelingen' die misschien wel echt hetzelfde bloed deelden!

Advertisement

Javier Bardem en Jeffrey Dean Morgan

De Oscarwinnende Spaanse ster voor 'No Country for Old Men', geboren in 1969, wordt altijd verward met zijn Amerikaanse collega (1966) die beroemd werd in Grey's Anatomy en Negan uit The Walking Dead. En andersom!

Advertisement

Mark Wahlberg en Matt Damon

Wahlberg (1971) en Damon (1970) zijn er ook zo aan gewend om voor elkaar aangezien te worden dat ze niet eens de moeite nemen om hun gesprekspartners te corrigeren en complimenten voor de ander gewoon heel nonchalant in ontvangst nemen. Het feit dat ze allebei uit Boston komen helpt de kijkers niet!

Katy Perry en Zooey Deschanel

De een (Perry, 1984) een zangeres die af en toe heeft geacteerd, de ander (Deschanel, 1980) een actrice met aanzienlijke zangkwaliteiten. En dan de vorm van het gezicht, het vaak gelijk gedragen haar en de grote, mooie blauwe ogen: ze maken er ook grapjes over en zijn al verschillende keren vereeuwigd op sociale gelegenheden naast elkaar poserend.

Amy Adams en Isla Fisher

Het kan zijn dat roodharigen niet zo veel voorkomen in Hollywood en dat de twee al lang precies dezelfde kleur dragen, maar Amy Adams (1974) en Isla Fisher (1976) zijn al duizend keer geconfronteerd met mensen die ervan overtuigd waren dat ze de andere voor zich hadden. Ook voor hen, geen probleem!

Tom Hardy en Logan Marshall-Green

Tom Hardy (1977) is misschien beter bekend bij het grote publiek dankzij rollen als Venom of Peaky Blinders, maar als je foto's ziet van zijn collega, die slechts een jaar jonger is, ben je er vaak van overtuigd dat hij de Britse acteur is, en niet de andere, Amerikaanse.

Advertisement

Daniel Radcliffe en Elijah Wood

De ene acteur, Brits, is het gezicht van Harry Potter (Radcliffe, 1989), de andere, Amerikaans (Wood, 1981), is degene die de wereld zich herinnert als Frodo in The Lord of the Rings. Twee zeer beroemde saga's, geboren uit literaire werken die - zij het op verschillende momenten - tot het publiek zijn doorgedrongen. Bovendien kwamen de films die ze lanceerden in dezelfde jaren op het witte doek: het kan iemand die niet zo goed oplet niet kwalijk worden genomen dat hij of zij ze door elkaar haalt!

Thandie Newton en Zoe Saldana

Beiden prachtig en ongelooflijk bedreven in actiefilms: Newton (1972) stond aan de zijde van Tom Cruise in Mission: Impossible 2 en was onvergetelijk in Westworld, terwijl Saldana (1978) een bekend gezicht is in het Marvel-universum, waarin ze de rol van Gamora speelde en daarvoor degene was die schuilging achter de gedaante van Neytiri in Avatar.

Advertisement

Zoe Saldana en Jada Pinkett-Smith

Saldana heeft ook een andere beroemde dubbelganger: Jada Pinkett-Smith (1971), sinds 1997 getrouwd met Will Smith.

Natalia Dyer en Timothée Chalamet

Niet alleen look-alikes van hetzelfde geslacht: er zijn genoeg fans die een ongelooflijke gelijkenis hebben opgemerkt tussen Stranger Things diva Natalia Dyer (1995) en Dune ster Chalamet (1995). Wat vind jij? Ze lijken inderdaad best op elkaar!

Advertisement

Bryce Dallas Howard en Jessica Chastain

De ster uit Jurassic World en Spider-Man (1981), dochter van regisseur Ron Howard, zou beroemd genoeg moeten zijn om herkend te worden voor wie ze echt is. Maar als je rood haar hebt en er is iemand van jouw leeftijd (of bijna, Chastain is geboren in 1977) die bij dezelfde audities terechtkwam en in dezelfde periode succesvol werd, kan de wereld het verschil niet zien. En hier is een tipje van de sluier: het ging zo viraal dat een door een fan gemaakte video https://www.youtube.com/watch?v=cwYTcufdOww de kwestie uitlegde, kort daarna opgenomen door Howard zelf, in een epische playback die Jessica Chastain zelf deelde op haar eigen sociale media https://www.instagram.com/p/3suh74PKmO/?hl=it!

Matthew McConaughey en Woody Harrelson

Ze zijn al heel lang vrienden en het is altijd opgevallen dat ze veel overeenkomsten hebben. Matthew McConaughey (1969) en Woody Harrelson (1961) maakten er altijd grapjes over. Maar in 2023 zei McConaughey in een interview dat hij en zijn collega van True Detective inderdaad halfbroers https://www.theguardian.com/film/2023/apr/14/matthew-mcconaughey-says-woody-harrelson-could-be-his-half-brother zouden kunnen zijn.

Het is echt waar dat in Hollywood alles mogelijk lijkt!

Advertisement