Wastafelpluggen altijd perfect schoon met deze eenvoudige middelen

door Natasja

27 Mei 2023

Wastafelpluggen altijd perfect schoon met deze eenvoudige middelen
Advertisement

Het schoonmaken van de badkamer is iets wat we dagelijks doen om altijd een perfecte hygiëne te garanderen, maar er zijn delen van de badkamers die misschien niet zoveel aandacht krijgen als ze verdienen: de wastafelpluggen. Altijd in contact met kalk door het water, afgewassen vuil van handen en lichamen en haarresten, worden deze voorwerpen heel gemakkelijk vuil, maar het is niet altijd even gemakkelijk om ze weer schoon te krijgen.

Hoe kun je deze zeer nuttige en maar al te vaak vergeten voorwerpen perfect schoonmaken en ontsmetten? Er zijn verschillende natuurlijke middelen die je kunnen helpen bij deze moeilijke taak, we laten ze hieronder zien.

Advertisement
Creativo

Creativo

Het zal heel gemakkelijk zijn om de wastafelpluggen perfect te reinigen met deze eenvoudige natuurlijke middelen:

  • Het eerste middel dat we aanbevelen lijkt misschien wat ongewoon, maar is zeker zeer doeltreffend: de tomaat. Snij er gewoon een doormidden en gebruik hem als een spons om het oppervlak van de pluggen te schrobben. Laat het 20 minuten inwerken en spoel het af met veel water; de pluggen zijn weer zo goed als nieuw.
  • Op dezelfde manier als de tomaat kun je ook een halve citroen gebruiken of, als je dat liever doet, de pluggen onderdompelen in een oplossing van water en citroensap en het enkele uren laten inwerken.
  • Als je citroenen wilt bewaren voor je bereidingen, gebruik dan in plaats daarvan citroenzuur: los 50 g daarvan op in 300 ml water en week de pluggen daarin gedurende 2 uur, daarna schrobben met een zachte spons.
  • Baking soda, met zijn blekende, ontvettende, ontsmettende en licht schurende eigenschappen zal ook zeer nuttig zijn. Maak een pasteus mengsel door het te mengen met enkele druppels water en wrijf het met een tandenborstel op de pluggen. Laat het 20 minuten inwerken en spoel het af.
  • Tot slot, hoe kunnen we azijn vergeten, universeel bekend om zijn anti-kalk en glansmakende eigenschappen? Meng het in gelijke delen met water, laat de pluggen er 2 uur in weken en schrob ze vervolgens met een spons. Zie hoe ze weer zullen glimmen!
  • Je kunt er ook voor kiezen om de reinigingskracht van twee verschillende ingrediënten te combineren voor een nog sterker effect. Besprenkel de pluggen met citroensap of citroenzuur of azijn en voeg vervolgens 2 eetlepels baking soda toe. Laat ongeveer 10 minuten zitten, tot de bruis is opgelost, en spoel dan af met een spons.

Wat is jouw favoriete middel?

Advertisement