Minder moeite en meer vrije tijd: 8 schoonmaaktrucs om te koesteren

door Natasja

25 Mei 2023

Minder moeite en meer vrije tijd: 8 schoonmaaktrucs om te koesteren
Advertisement

Er zijn heel veel schoonmaaktips en -trucs die nuttig zijn voor het huis en het dagelijks leven.

Sommige zijn effectiever en doortastender. Andere, gebaseerd op geruchten en urban legends, kunnen een kleine mislukking blijken. In ieder geval is de filosofie van iedereen die ze leert dat het niets kost om te proberen. En wanneer de gelegenheid zich voordoet om een nieuwe truc te leren, besluiten de meesten van ons dat het het proberen waard is.

In dit verband hebben we een reeks tips en goede schoonmaakadviezen voor je verzameld, die volgens ons de moeite waard zijn om te delen. Je hoeft nu alleen maar verder te lezen.

Gainsbarr/Reddit

Gainsbarr/Reddit

Voor vlekken op leren of kunstleren schoenen kun je nagellakverwijderaar gebruiken. Wrijf het met een wattenstaafje op de te reinigen plek en gebruik het puur of, als je een bijzonder kwetsbare schoen moet behandelen, verdun het met water. Spoel daarna de getroffen plek af met water om de nagellakverwijderaar te verwijderen.

Advertisement
IT_Serpent/Reddit

IT_Serpent/Reddit

Om kalkaanslag van de douchekop te verwijderen, kun je proberen de douchekop in een plastic zak vol azijn te steken door deze eromheen te binden. Laat het een nacht werken en maak het daarna schoon als gewoonlijk.

Deaddrop88/Reddit

Deaddrop88/Reddit

Wist je dat je in plaats van wegwerpstofdoeken gerecyclede materialen kunt gebruiken, zoals wollen of microvezelsokken, oude truien en andere wollen kleding?

FoxieBlu/Reddit

FoxieBlu/Reddit

Blijkbaar helpt baking soda op tapijten en vloerkleden strooien voor het stofzuigen om ze beter schoon te maken en onaangename geuren te neutraliseren. Probeer het maar.

daoldskoola519/Reddit

daoldskoola519/Reddit

Als je de effectief de vlekken van de badkuip wilt verwijderen, zonder het glazuur te beschadigen met chemicaliën, probeer dan een mengsel van baking soda, waterstofperoxide en vloeibare zeep.

Advertisement
allyseeya/Reddit

allyseeya/Reddit

Om vlekken te verwijderen en de bank te desinfecteren, kun je baking soda en alcohol in gelijke delen mengen in plaats van duurdere en agressieve schoonmaakmiddelen. We hebben het natuurlijk over stoffen die met alcohol kunnen worden behandeld. We adviseren je om je hierover altijd vooraf te informeren.

Jwright7711/Reddit

Jwright7711/Reddit

Als je moeite hebt om de vaat te ontvetten met afwasmiddel alleen, kan het zeer nuttig zijn om de spullen te laten weken in water en azijn voordat je ze afwast.

Advertisement
paxmina/Reddit

paxmina/Reddit

En wanneer je een borstel vol stof en haren grondig wilt reinigen, dompel hem dan onder in een teil water waarin je eerder wat shampoo of douchegel hebt verdund. Schrob, in het water, met een oude tandenborstel en spoel dan af. Als je dit zorgvuldig en consequent doet, zullen de borstels altijd perfect schoon zijn.

Welke van deze geweldige trucs ga je nu uitproberen?

Advertisement