Een slimme en snelle truc om in een handomdraai glanzende fornuizen te krijgen

door Natasja

25 Mei 2023

Een slimme en snelle truc om in een handomdraai glanzende fornuizen te krijgen
Advertisement

Wie vaak te maken heeft met het schoonmaken van de keuken weet hoe vermoeiend en frustrerend het kan zijn om vieze en aangekoekte fornuizen te moeten schrobben, en hoe gemakkelijk ze bij elk gebruik van de kookplaat weer tevoorschijn komen. Er zijn natuurlijk genoeg goede middelen te koop. Maar naast deze middelen te gebruiken is vaak vooral geduld en ellebogenwerk nodig.

Wat als we je vertellen dat er een effectief en handig middel bestaat dat door veel koks wordt gebruikt om hun keuken in een mum van tijd te laten glanzen? Inderdaad, het bestaat en om het in praktijk te brengen heb je slechts twee middelen nodig die je meestal al in huis hebt.

Lees verder en je zult ontdekken waar we het over hebben.

Advertisement
Creativo

Creativo

De oplossing die we hier voorstellen bestaat in de bereiding van een zeep die gemakkelijk vet en korsten kan oplossen door gebruik te maken van de reinigende eigenschappen van twee ingrediënten die we dagelijks gebruiken, namelijk:

  • Afwasmiddel
  • Baking soda

Om een dergelijk magisch product te bereiden, hoef je alleen maar drie eetlepels afwasmiddel en twee eetlepels baking soda in een kom te doen. Meng de twee ingrediënten en voeg vervolgens een glas water toe. Je krijgt een dik, schuimig mengsel. Breng het aan op de kookplaat en de afzonderlijke branders en wrijf het in met een spons van staalwol. Laat het 10 tot 15 minuten zitten en verwijder het dan af met een microvezeldoek. Was en wring de doek meerdere malen goed uit, totdat alle schuimresten en wat er nog aan hardnekkig vuil overblijft, verwijderd zijn. In een mum van tijd zijn de branders glanzend en zo goed als nieuw en is de kookplaat brandschoon. Zoals we al hebben gezegd, is dit een truc die door veel koks in grote restaurantkeukens wordt gebruikt en daarom kunnen we zeggen dat het een beproefd en effectief middel is. Er zijn nog veel meer zelfgemaakte oplossingen waarbij natuurlijke en andere middelen worden gebruikt die je waarschijnlijk al in huis hebt. Deze leek ons echter de moeite waard om te illustreren vanwege de snelheid en het praktische karakter van het hele proces. En we weten zeker dat jij er ook tevreden mee zult zijn.

Dus, als je het nog niet eerder hebt gedaan, hoef je het alleen maar te proberen!

Advertisement