Weet je niet hoe je je huis moet opruimen? Pas een eenvoudige en kosteloze truc toe

door Natasja

19 Mei 2023

Weet je niet hoe je je huis moet opruimen? Pas een eenvoudige en kosteloze truc toe
Advertisement

Het kan het drukke leven zijn, het kan een vloek zijn, het kan entropie zijn: wat de oorzaak ook is, er is geen manier om voor eens en altijd een einde te maken aan de rommel die spontaan in huis lijkt te ontstaan. Je kunt elke dag goed opletten, maar zodra je je aandacht laten verslapt, zelfs voor een korte tijd, beginnen vuil en rommel zich te verspreiden. En wanneer je het heel erg druk hebt, of wanneer je echt uitgeput bent door heel veel andere klusjes, kan je het helemaal niet meer bijhouden.

Hoe kun je de orde en netheid herstellen? Het antwoord weet je eigenlijk wel: je moet de handen uit de mouwen steken. Maar specifiek, is er iets wat je kunt doen om je te helpen dit klusje op de beste manier aan te pakken? Eigenlijk wel, en het is een kleine, kosteloze truc die geweldig werkt om op de juiste manier te beginnen. En als de situatie nog niet zo ernstig is, kan het alles zijn wat nodig is.

Advertisement
Creativo

Creativo

Als je een kamer moet gaan opruimen, doe dan eerst dit: verwijder het afval. Je kunt dit met één zak doen als je weet dat je meer of minder afval vindt dat allemaal in één zak kan, of je kunt verschillende zakken gebruiken voor elke categorie afval.

Zo is er bijvoorbeeld één zak voor al het recyclebare papier, één voor recyclebaar plastic, en één voor alles wat niet gesorteerd kan worden. Aangezien het onhandig is om meerdere zakken tegelijk te dragen en ze gemakkelijk te vullen, kun je enkele handige trucs gebruiken: stop de twee of drie zakken bijvoorbeeld in een doos, waarbij je de opening van elke zak ver genoeg openhoudt om alles er snel in te kunnen gooien.

Of misschien kun je een karretje gebruiken, en in elk compartiment de zak er in doen, zodat je je moeiteloos in elke kamer, en vervolgens van de ene kamer naar de andere, kunt verplaatsen.

Soms is het verwijderen van stukjes papier, plastic, etiketten, verpakkingsmateriaal, diverse brochures, onderdelen van voorwerpen die kapot waren gegaan en die je niet meer hebt gerepareerd, al meer dan genoeg om de zichtbare oppervlakken en de vloer op te ruimen, en op dat moment hoef je misschien alleen nog maar af te stoffen en schoon te maken om weer een opgeruimde en leefbare kamer te krijgen!

Advertisement