IKEA Hack: een geweldig idee om een RAST ladekast onherkenbaar te transformeren

door Natasja

13 Juni 2023

IKEA Hack: een geweldig idee om een RAST ladekast onherkenbaar te transformeren
Advertisement

Er is altijd behoefte aan ladekasten in huis: ze zijn handig in elke kamer, van de hal tot woonkamers, zitkamers, slaapkamers en daarbuiten. Want als je echt orde wilt scheppen, is de beste manier om een plek te hebben om alle voorwerpen op te bergen, en het liefst een gesloten plek, om de eenvoudige reden dat wanneer elk zichtbaar oppervlak vol staat met voorwerpen, hoe netjes ze ook zijn geplaatst, ze uiteindelijk visuele rommel creëren. En dan is er nog het afstoffen en verwijderen van spinnenwebben, vaker dan je zou willen.

Maar welke ladekast moet je kiezen? Hoe vind je er een die er mooi uitziet, die past bij de huidige smaak, maar zonder een fortuin uit te geven? Het antwoord zou kunnen liggen in het namaken van een DIY klus zoals voorgesteld door het meg Instagram account MW Home Goods. Lees verder voor meer informatie over deze fantastische IKEA Hack.

via meg | MW Home Goods/Instagram

Advertisement
IKEA

IKEA

Het is in feite een project gebaseerd op een van de eenvoudigste meubelstukken van de Zweedse gigant, de grenen ladekast RAST. Een parallellepipedum met een heel eenvoudige vorm, met drie grote lades die bijna overal gebruikt kan worden. Natuurlijke, lichtgekleurde houten meubels zoals deze - ook in IKEA's eigen portalen - worden vaak getransformeerd met DIY projecten die stukken vol persoonlijkheid kunnen opleveren, soms zo verschillend van het origineel dat ze je sprakeloos achterlaten. Het mooie is echter wanneer dit resultaat wordt bereikt zonder dat je er wie weet wat voor hoeft te doen.

In het door mwhomegoods voorgestelde project hoeft de originele ladekast niet totaal veranderd te worden.

Advertisement

mwhomegoods/Instagram

Na het oppervlak een beetje geschuurd te hebben, om de afwerking te verwijderen zodat de gekozen verf beter zou hechten, bracht de creator grondverf aan en de verf zelf, een heel donkergroene kleur (die je qua tint aan je eigen smaak kunt aanpassen).

Daarna was het tijd om de houten stroken te snijden: ze koos vlakke stroken die ze impregneerde zodat ze op walnotenhout leken. Ook hier kun je je uitleven met impregneren of stroken vinden die al de gewenste afwerking hebben. Toen ze klaar waren, werden ze op de voorkant van elke lade gelijmd.

Op dat moment hoeven alleen nog maar de poten aan de onderkant van de kast aangebracht te worden en de ronde knoppen te vervangen door een eleganter handvat, zodat het geheel zeker aandacht zal trekken.

Je kunt meer lezen over het proces via deze link https://www.mwhomegoods.com/blog/another-ikea-rast-hack.

Het kostte niet meer dan een paar uur werk, maar het uiteindelijke meubelstuk is echt onherkenbaar, vergeleken met het originele uiterlijk!

Source:

mwhomegoods.com

Advertisement