4 manieren om hardnekkige etiketten te verwijderen met middelen uit de voorraadkast

door Natasja

29 Mei 2023

4 manieren om hardnekkige etiketten te verwijderen met middelen uit de voorraadkast
Advertisement

Wanneer je een nieuw voorwerp koopt, ongeacht het materiaal waarvan het is gemaakt, vind je er meestal een etiket op, wat heel nuttig is om belangrijke informatie te hebben over de productie, de verkoopprijs en eventueel het gebruik ervan, maar heel vervelend wanneer je eenmaal thuis bent, wanneer het voorwerp in kwestie moet worden gebruikt. Of het nu gaat om elektronicaproducten, speelgoed, glaswerk of zelfs sanitair van de badkamer, de aanwezigheid van zelfklevende etiketten is een groot probleem, vooral omdat ze goed zichtbaar zijn en daardoor het uiterlijk van het nieuwe product kunnen verpesten.

Deze etiketten zijn echter niet altijd gemakkelijk te verwijderen; integendeel, ze vergen vaak veel moeite en gaan nooit helemaal weg. Dus hoe verwijder je zelfs de meest hardnekkige resten? Er zijn enkele zeer eenvoudige methoden, waarbij alleen eenvoudige ingrediënten worden gebruikt die bijna altijd in de voorraadkast aanwezig zijn. Laten we ze samen ontdekken.

Advertisement
Creativo

Creativo

Deze 4 ingrediënten heb je vast en zeker in de voorraadkast die je kunt gebruiken om hardnekkige stickers van de voorwerpen te verwijderen:

  • Mayonaise: laten we beginnen met de meest ongebruikelijke, waarvan je zeker nooit had gedacht dat die op deze manier van pas zou komen. Door twee gewoonlijk voor dit doel gebruikte ingrediënten, olie en azijn, te mengen, is dit product zeer effectief in het verwijderen van hardnekkige stickers. Het gebruik ervan is echter alleen geschikt voor niet-poreuze oppervlakken zoals glas en plastic, terwijl het vlekken kan maken op absorberende oppervlakken. Breng het rechtstreeks aan op de te verwijderen lijm en wrijf tot het volledig schoon is.
  • Gedenatureerde alcohol: dit is misschien het eerste ingrediënt waar je aan denkt en het geeft eigenlijk uitstekende resultaten op alle materialen. Smeer de alcohol op een doek of rechtstreeks op de lijm, laat het enkele minuten inwerken - als je een doek hebt gebruikt, laat de alcohol dan in contact komen met de lijm - en wrijf vervolgens de lijmresten weg met een doek; indien nodig kun je de verwijdering voltooien met je vingers of een plastic schraper.
  • Olie: of het nu gaat om olijfolie, zonnebloemolie, pindaolie, sojaolie of frituurvet, maar ook cosmetische olie zoals zoete amandelolie, dit product kan worden gebruikt om etiketten te verwijderen door het gewoon over het etiket te deppen en het een paar minuten te laten inwerken om het zachter te maken. Net als bij mayonaise moet ook hier worden opgepast met poreuze en absorberende oppervlakken, die vlekken kunnen krijgen. Bij twijfel kun je het testen op een klein verborgen deel. Verwijder alle resten met je vingers of een plastic schraper.
  • Azijn: azijn is ook nuttig voor het verwijderen van lijm door zijn milde zuurgraad. Week een doek in wijnazijn en gebruik deze om het oppervlak waarvan je de lijm wilt verwijderen te bedekken of in te pakken. Laat het enkele minuten inwerken en verwijder dan de doek. De lijm moet gemakkelijk te verwijderen zijn met een schone spons of doek.

Hoe verwijder jij hardnekkige etiketten?

Advertisement