Hoe je zelfs de meest vervuilde bakplaat schoonmaakt en laat glanzen

door Natasja

18 Mei 2023

Hoe je zelfs de meest vervuilde bakplaat schoonmaakt en laat glanzen
Advertisement

Hoe vaak gebeurt het niet dat de bakplaten die je in de oven gebruikt, tijdens het bakken besmeurd raken met vuil en verbrande etensresten! Elke keer is het schoonmaken een hele klus, vooral als je niet tijdig ingrijpt en het vuil de tijd geeft om op te drogen en aan de bakplaten te kleven.

Je hebt ze vast al allemaal geprobeerd: langdurig weken in heet water, super ontvettend afwasmiddel, baking soda met azijn of citroensap, metalen schuursponsjes, misschien zelfs de krachtigste ontvetter die je in huis hebt. Waarschijnlijk heb je zelfs een acceptabel resultaat weten te bereiken, maar ten koste van veel moeite.

Wist je echter dat er een heel eenvoudige en helemaal niet vermoeiende manier bestaat om met vuil aangekoekte bakplaten schoon te maken? Het enige wat je hoeft te doen is je te wapenen met de juiste hulpmiddelen en een beetje geduld om de nodige tijd te wachten en de bakplaat is weer zo goed als nieuw.

Advertisement
Unitchy/Reddit

Unitchy/Reddit

Om de bakplaten er weer zo goed als nieuw uit te laten zien, kun je een hulpmiddel gebruiken dat je waarschijnlijk al in huis hebt, maar dat je voor een heel ander doel hebt gekocht: droogtrommeldoekjes. Deze producten zijn namelijk zeer veelzijdig en kunnen, zelfs na gebruik in de wasdroger, van pas komen om het schoonmaken in huis te vergemakkelijken. Ga voor deze handeling als volgt te werk

  • begin met het verwijderen van aangebrande etensresten;
  • bedek de pan met vloeibaar afwasmiddel;
  • leg de droogtrommeldoekjes op het afwasmiddel en zorg ervoor dat het hele aangekoekte oppervlak bedekt is;
  • vul de bakplaat met warm water en zorg ervoor dat alle korsten bedekt zijn;
  • laat de bakplaat 2 tot 3 uur staan;
  • na het verstrijken van de wachttijd kun je de droogtrommeldoekjes verwijderen en weggooien;
  • gooi het zeepwater in de gootsteen en verwijder het resterende vuil met een spons.

De bakplaat is nu zo goed als nieuw! We raden je aan om doekjes te gebruiken die niet giftig en biologisch afbreekbaar zijn, en dus ook geschikt voor contact met keukenoppervlakken.

Kende je dit ongebruikelijke gebruik van deze uiterst veelzijdige droogtrommeldoekjes al?

Advertisement