8 extravagante maar zeer effectieve manieren om het huis schoon te maken

door Natasja

12 Mei 2023

8 extravagante maar zeer effectieve manieren om het huis schoon te maken
Advertisement

Haast iedereen heeft zich wel eens gewend tot een echte expert en schoonmaakfanaat om iets in huis weer te laten glanzen, en zeker iedereen is wel eens geconfronteerd met beslist originele schoonmaaktips. Maar hoe vaak zijn we niet aangenaam verrast door hun ongelooflijke doeltreffendheid wanneer we ze een kans probeerden te geven?

Als het schoonmaken van flessen met een smalle hals met rijstkorrels of het ontstoppen van het toilet met cola, evenals het gebruik van de badkuip om gordijnen, dekbedden en ovenroosters schoon te maken, bijzondere remedies zijn waar de meesten van ons nu bekend mee zijn, zijn er nog enkele vreemde maar zeer doeltreffende trucs die je wellicht zullen verbazen.

We laten hieronder 8 extravagante manieren van schoonmaken zien die je misschien nog niet kende.

Advertisement

1. Haarlak voor het verwijderen van nagellak van hout

1. Haarlak voor het verwijderen van nagellak van hout

Reddit

Als je per ongeluk een flesje nagellak op het antieke natuurhouten meubel van je oma hebt laten vallen, wanhoop dan niet, je kunt het nog steeds in zijn oude glorie herstellen. Neem wat haarlak en spuit het op de vlek, laat het minstens 20 seconden inwerken voor het drogen. Herhaal de handeling zo nodig enkele malen, je zult zien dat de nagellak voorgoed verdwijnt.

Advertisement

2. Bananenschil om leer te polijsten

Groente- en fruitresten hebben niet altijd de vuilnisbak als enige bestemming: met een bananenschil bijvoorbeeld kun je schoenen, tassen en andere leren accessoires schoonmaken en weer glanzend maken. De bestanddelen aan de binnenkant zijn namelijk zeer effectief in het reinigen van dit materiaal, dankzij hun mild schurende en polijstende werking. Verwijder na de behandeling de resten met een zachte microvezeldoek.

3. Rubber handschoenen voor dierenhaar

3. Rubber handschoenen voor dierenhaar

mememkitten69/Reddit

Als je een kat of hond in huis hebt, weet je hoe moeilijk het is om de haren die ze dagelijks achterlaten op banken, tapijten, kussens en stoffen in het algemeen te verwijderen. Vaak gooien zelfs pluizenborstels de handdoek in de ring vanwege de extreme moeilijkheid van deze taak. Je kunt dit probleem eindelijk voorgoed oplossen door met een rubberen handschoen over de stof vol haren te wrijven. Het wordt weer helemaal schoon!

4. Mayonaise voor het repareren van hout

Als je van antiek houdt, zul je zeker ook een antiek meubelstuk van massief hout in jouw huis hebben. En we weten zeker dat je ook weet hoe belangrijk het is om het hout van de meubels regelmatig te beschermen en te verzorgen, zodat het altijd in goede staat blijft. Om de antieke meubelen te verzorgen, kun je ze besprenkelen met een laagje mayonaise: de olie die erin zit, hydrateert en voedt de meubelen en verwijdert zelfs hardnekkige watervlekken en de meest oppervlakkige krassen.

5. Afwassen met droogtrommeldoekjes

Er zijn minstens duizend verschillende toepassingen voor de geurende droogtrommeldoekjes. Onder hen is er één die je misschien nog gemist hebt. Als de doekjes niet giftig en biologisch afbreekbaar zijn, probeer ze dan te gebruiken om hardnekkig vuil van borden en pannen te verwijderen. Vul de borden en pannen gewoon met kokend water, leg het doekje erin, en laat het minstens 15 minuten inwerken. Het vuil komt er moeiteloos af!

Advertisement

6. WD-40 verwijdert inkt en lijm

6. WD-40 verwijdert inkt en lijm

Reddit

Een bus WD-40 in huis hebben is altijd handig, niet alleen vanwege de zeer nuttige smerende functie. In feite is dit product ook zeer effectief in het verwijderen van lijmsporen en inktsporen die per ongeluk zijn achtergelaten door pennen, potloden en stiften. Let er wel op dat de olie die het bevat het oppervlak niet beschadigt, door eerst een test te doen op een onopvallend deel. Spuit het product gewoon op het te reinigen deel en verwijder het met een schone doek. Je zult zien wat voor resultaat!

7. Aluminiumfolie voor het schoonmaken van de oven of barbecue

De oven en de barbecue schoonmaken kan een heel gedoe zijn, maar als je opgerolde aluminiumfolie als spons gebruikt, verwijder je zeker veel gemakkelijker vlekken, zelfs hardnekkige. Gewoon het gekozen schoonmaakmiddel spuiten en de aluminiumfolie erover wrijven, en je zult zien dat de oven weer zo goed als nieuw is. Voor de barbecue hoef je alleen maar een bolletje aluminiumfolie over het rooster te halen terwijl het nog warm is, het zal onmiddellijk weer schoon zijn.

Advertisement

8. Een tandenborstel gedrenkt in azijn om de moeilijkste plekken schoon te maken

Combineer de ontvettende en ontsmettende werking van azijn met de reinigende werking van een tandenborstel om moeilijk bereikbare plaatsen schoon te maken. Kleine onderdelen en mondstukken van huishoudelijke apparaten, douches en zelfs spoelbakken en wastafels zullen er veel baat bij hebben. En kalkaanslag zal slechts een onaangename herinnering zijn.

Kende jij deze extravagante methoden al?

Advertisement