Planten verzorgen het: 14 droomveranda's verfraaien met groen

door Natasja

13 Mei 2023

Planten verzorgen het: 14 droomveranda's verfraaien met groen
Advertisement

Een bloeiende veranda is het beste compromis om het hele jaar of bijna het hele jaar door een gemakkelijk te verzorgen en aangenaam groen hoekje te hebben. In feite maakt het feit dat de planten letterlijk op een steenworp afstand van het huis staan het veel gemakkelijker en sneller om ze te verzorgen, zelfs wanneer het weer misschien niet zo mooi is dat je lang in de tuin kunt blijven. En gezien de nabijheid van het gebouw, en de overdekte structuur, kan je op plaatsen waar de winters niet al te streng zijn uiteindelijk het hele jaar door een deel van de dag buiten doorbrengen, en in ieder geval zullen ze in alle andere klimaatzones gedurende het hele warme seizoen veel benut worden.

Het vullen van deze ruimten met groen is niet alleen een kwestie van esthetiek: je omringen met planten kan echt veel doen om je humeur te verbeteren, en een gordijn van bladeren en bloemen werkt ook als een natuurlijk scherm om meer privacy te bieden. De voordelen houden hier niet op, maar bekijk deze groene veranda's om de schoonheid van een groene oase helemaal voor jezelf te bewonderen.

Advertisement

Fauteuils, potplanten en misschien een klimplant die van de pilaren naar het plafond klimt: je voelt je gehuld in een natuurlijke cocon.

Advertisement

Bankjes en allerlei soorten planten, van langlevend tot seizoensgebonden: deze veranda's kunnen op duizend manieren worden ingericht, afhankelijk van je smaak.

Als je graag vaak wisselt, dan zal het elk jaar leuk zijn om de kleuren en het soort seizoensplanten te kiezen waarmee je alles eenvormig, maar altijd kleurrijk kunt versieren.

Als de potten op de grond en de hanging baskets weelderig zijn, zijn er maar een paar nodig om de indruk te wekken door de natuur omgeven te zijn.

Het type veranda beïnvloedt ook de keuze van het groene decor, evenals de toe te voegen accessoires. Je kunt dan elegante of meer rustieke hoekjes creëren, wat je maar wilt!

Advertisement

Het is ook leuk om te variëren tussen planten, zodat je het hele jaar door iets te bewonderen hebt.

Zou het niet heerlijk zijn om een stap buiten de deur te zetten en je in zo'n kleurrijke wereld te bevinden?

Advertisement

Als de planten uit de bloembedden aan de voet van de veranda komen, en omhoog klimmen om in deze ruimte te komen, wordt hetzelfde effect bereikt zonder ruimte in te nemen op het deel waar je loopt.

Een zithoek in boho-stijl. Het is fijn om comfortabele fauteuils en kleden te gebruiken, en in de beschutting van een veranda kan dat zonder bang te zijn voor de verschillende weersomstandigheden!

Advertisement

Als het klimaat het toelaat, of als de veranda afgesloten kan worden, is het ook mooi om een groen hoekje te creëren met cactussen en andere vetplanten.

In ieder geval is het raadzaam om vloeren te kiezen die goed bestand zijn tegen het water en het vuil dat onvermijdelijk gepaard gaat met de verzorging van planten.

Advertisement

Als de ruimte beperkt is, of als je niet zoveel tijd kan besteden aan het verzorgen van planten, kunnen zelfs een paar hangpotten al veel doen.

En ook voor de hanging baskets is de keuze aan mogelijke planten enorm. Van onverwoestbare pothos en philodendron tot seizoensgebonden bloemen.

Advertisement

Zou jij ook zo'n paradijselijk hoekje willen creëren?

Advertisement