De was in de open lucht drogen: 9 handige tips om het efficiënter te doen

door Natasja

30 April 2023

De was in de open lucht drogen: 9 handige tips om het efficiënter te doen
Advertisement

Wasgoed drogen in de open lucht was gewoon tot de uitvinding van de droger begin 1900. Ook nu nog gebruiken veel mensen deze methode om verschillende redenen. Er zijn vele voordelen van het drogen van wasgoed in de open lucht, in de eerste plaats het nul-energieverbruik, wat geld bespaart en het milieu minder belast. In feite droogt de open lucht ons wasgoed zonder kreukels en vermindert het de slijtage ervan, waardoor het langer meegaat en een aangename geur achterlaat.

Ook deze handeling kent een reeks precieze regels om zo goed mogelijk uit te voeren en ons uitstekende resultaten te garanderen. Hier zijn 9 tips om je te helpen het wasgoed zo efficiënt mogelijk buiten te drogen.

Advertisement
Creativo

Creativo

Met deze tips gaat het drogen van wasgoed in de buitenlucht snel en gemakkelijk:

  • Allereerst is het belangrijk om de kleren goed uit te kloppen wanneer je ze uit de wasmachine haalt, zodat ze sneller en zonder kreukels drogen.
  • Het drogen zal ook sneller gaan door de kleding bloot te stellen aan de zon, die ook een ontsmettend effect heeft; zorg er echter voor dat de kleding binnenstebuiten hangt, zodat de zonnestralen geen verkleuring van de kleding veroorzaken, vooral van de donkere kledingstukken.
  • Span de kledingstukken zo ver mogelijk uit elkaar voor een betere luchtcirculatie en sneller drogen.
  • Voor gelijkmatiger drogen moet je de kledingstukken echter ten minste één keer draaien wanneer ze buiten hangen.
  • Truien kunnen vervormen als aan een lijn of wasrek worden gehangen; het is veel beter ze horizontaal op een handdoek te leggen.
  • Bh-cups en alle vullingen in het algemeen moeten opnieuw worden gevormd voordat het kledingstuk te drogen wordt gehangen; zo behoudt het zijn juiste vorm.
  • Het gebruik van wasknijpers kan vervelende sporen achterlaten op stoffen; als je echt niet zonder het gebruik ervan kunt, bijvoorbeeld op winderige dagen, zorg er dan eerst voor dat ze schoon zijn en geef de voorkeur aan delicate exemplaren, die minder zichtbare sporen achterlaten.
  • Door delicate kledingstukken op hangers te laten drogen, bescherm je ze tegen beschadiging. Het gebruik van hangers helpt ook om de beschikbare ruimte te vergroten wanneer je een klein droogrek hebt of meerdere ladingen tegelijk moet drogen.
  • Vergeet ten slotte niet dat het wasgoed moet worden opgehangen zodra de wascyclus is afgelopen om te voorkomen dat vochtophoping een onaangename geur aan de stoffen geeft. 

Heb jij de wasmachine al gestart?

Advertisement