Wil je de slaapkamer opruimen maar weet je niet waar je moet beginnen? Er is een zeer eenvoudige tip die het probleem oplost

door Natasja

28 April 2023

Wil je de slaapkamer opruimen maar weet je niet waar je moet beginnen? Er is een zeer eenvoudige tip die het probleem oplost
Advertisement

De slaapkamer is de ruimte waar je uitrust en je ontspant en soms als het gaat om schoonmaken wordt deze kamer als minder belangrijk gezien. Andere ruimtes in huis, die met anderen worden gedeeld zoals de woonkamer, of veeleisender zijn als het gaat om constante hygiëne zoals de badkamer en de keuken, dwingen je om altijd een beetje alert te zijn. Maar als het gaat om een beetje rommel in de slaapkamer laat je dat soms zo als het is. Misschien veeg je vaak, maak je elke dag het bed op en stel je het eigenlijke opruimen en schoonmaken uit tot een later tijdstip.

Maar als het moment daar is, moet je je handen uit de mouwen steken, dingen verplaatsen, afstoffen en overal schoonmaken. En iedereen heeft zijn of haar eigen methode. Maar als je nog steeds niet dè manier hebt gevonden die bij je past, of als je een andere wilt proberen, is er een heel eenvoudige die ook geschikt is om de kinderen te leren hoe ze weer orde in de kamer kunnen brengen. En vervolgens kun je het in feite op elke kamer toepassen!

Advertisement
Creativo

Creativo

De magische formule kan gemakkelijk worden samengevat in deze uitdrukking: "gooi alles op het bed". Het klinkt vanzelfsprekend, maar het is een bijna onfeilbare manier om het schoonmaken in de slaapkamer aan te pakken, en niet alleen.

Stap één: kijk rond en zoek alles wat niet op zijn plaats ligt, in welke categorie dan ook. Pak alles op en stapel het op het bed.

Je zult merken dat het leegmaken van de kamer, het opruimen van schappen, planken en hoeken waar alles tot even daarvoor stond, de algemene indruk van de kamer verbetert, en vooral dat het haalbaar lijkt om de meubels schoon te maken, af te stoffen, voordat je dingen terugzet.

Stap twee: wanneer alle oppervlakken (zelfs de vensterbank!) zijn schoongemaakt, pak de stapel op het bed aan. Dit is het moment om alles te sorteren.

  • Boeken en snuisterijen die weer op hun plaats moeten komen, moeten worden afgestoft en voorzichtig worden verplaatst;
  • Houd een zak of iets dergelijks klaar voor alles wat je moet weggooien (meer dan één, als je al wilt sorteren)
  • Verdeel de kleding die in de kast moet worden opgeborgen van de kleding die gewassen moet worden. Voor de kleren die weer gedragen moeten worden en waar je geen zin in hebt om ze weer in de kast te leggen, probeer ze in een mooie mand te doen.

Derde en laatste stap: eindschoonmaak.

  • Verschoon de lakens en dekens van het bed;
  • Veeg en was de vloer.

De truc werkt ook in elke andere kamer, je hoeft alleen maar een groot oppervlak te vinden waarop je alles kunt stapelen en dat misschien ook verhoogd is (een tafel, de badkuip, een keukenblad). En je kunt de truc ook gebruiken wanneer je niet grondig hoeft schoon te maken, maar gewoon even snel moet opruimen!

Advertisement