11 prachtige ideeën om te bewijzen dat zelfs kleine buitenhoekjes een concentraat van schoonheid kunnen zijn

door Natasja

21 April 2023

11 prachtige ideeën om te bewijzen dat zelfs kleine buitenhoekjes een concentraat van schoonheid kunnen zijn
Advertisement

Niemand zal ooit zeggen dat veel buitenruimte tot je beschikking hebben iets negatiefs is, maar het is wel zo dat het een realiteit is waarvan niet iedereen kan genieten. Vaker wel dan niet heeft men het geluk te beschikken over zeer kleine buitenhoekjes en tuinen, nauwe rechthoekige ruimtes, of zeer opgeofferde vierkanten. En wanneer je in meubelcatalogi op zoek gaat naar ideeën voor de inrichting ervan, is het moeilijk om de juiste oplossingen te vinden voor dergelijke specifieke behoeften.

En toch kan zelfs de meest krappe ruimte worden verfraaid met een paar goed gekozen accenten: gewoon niet overdrijven, elke vorm van teveel elementen vermijden en de nadruk leggen op een paar elementen, die dan de persoonlijke smaak en de stijl van de woning volgen. Je kunt inspiratie opdoen d.m.v. de onderstaande ideeën.

Advertisement

Een pergola om de hele ruimte binnen de grensmuur af te sluiten: minder benauwend dan een dak, hoewel het geen bescherming biedt tegen slecht weer.

Advertisement

De pergola kan ook slechts een gedeelte overdekken, in de schaduw waarvan de zithoek kan worden geplaatst.

Aangezien er houten vloeren zijn voor buitenterrassen, en verhoogde platforms, waarom zou je die niet ook gebruiken om deze buitenhoeken af te werken? Dan maken zitbanken, of zelfs een eenvoudig bankje, er zithoeken voor buiten van!

Lichtsnoeren, DIY meubels van pallets of gerecyclede materialen: zelfs de iets rustiekere accenten hebben charme.

Een kleine tafel en een paar decoraties aan de achterwand: er is weinig nodig om gezellige ruimtes te creëren.

Advertisement

Je zou je kunnen uitleven met de vloeren, met decoratieve tegels die contrasteren met de rest van de ruimte. En een truc om de ruimte visueel groter te maken is om ze tenminste aan één kant (misschien de achterkant) door te laten lopen, zelfs op de muur, verticaal oplopend voor een klein deel van het oppervlak.

Als de vloer van je buitenhoekje je niet bevalt, waarom decoreer je het dan niet met buitentapijten, of verplaatsbare vloeren die op de grond rusten?

Advertisement

Wie niet zonder bloembedden kan en niet tevreden is met alleen potten, kan langs de lange zijden of op de bodem van de tuin verhoogde bloembedden aanleggen. Of maak een klein L-vormig bloemperk dat slechts één hoek in beslag neemt.

Uit esthetisch oogpunt kan het zeer bevredigend zijn om twee verschillende soorten vloeren af te wisselen. Misschien hout en grind, maar andere combinaties kunnen ook werken.

Advertisement

Bloemenperken aan de zijkanten en een houten platform naar het midden toe: modern en elegant.

Als de ruimte het toelaat, is een fontein voor een tuin met klassieke Europese charme een unieke toets!

Hoe zou jij een kleine buitenhoek ontwerpen?

Advertisement