Lente in huis: verwelkom het bloemenseizoen met mooie entreecomposities

door Natasja

15 Maart 2023

Lente in huis: verwelkom het bloemenseizoen met mooie entreecomposities
Advertisement

De lente komt elk jaar terug om ons te laten proeven van het buitenleven: we gaan graag naar buiten of kijken zelfs veel vaker naar buiten op het balkon, om te genieten van de mildere temperaturen en het ontwaken van de natuur, die terugkeert om ons te betoveren met bloemen en bladeren waar voorheen wat meer leegte was. Het is dus leuk om ook de buitenkant van het huis te verfraaien met thematische decoraties: bloemen, planten, takken, en vervolgens kleurrijke, op de natuur geïnspireerde symbolen van dit seizoen.

Er zijn heel veel ideeën om de entree te versieren, vooral als er een veranda is om te ontspannen, en meer ideeën voor treden, of eventueel ook balkons. Hieronder staan er enkele voor alle smaken.

Advertisement

Als je een hoekje wilt inrichten waar je kunt ontspannen, misschien voor een kopje thee, dan zou het mooi zijn om kussens en serviesgoed in zachte, heldere kleuren te gebruiken, te midden van een paar potten met planten om het af te maken.

Advertisement

De kleuren van licht hout en natuurlijke vezels combineren met neutrale bekleding, en dan kiezen voor seizoensgebonden bloemen en planten om het op te fleuren. Zo wordt het buitenzithoekje perfect voor de lente.

Een beetje vrolijkheid in een hoek, met een plank gemaakt van een ladder, en seizoensbloemen gerangschikt in elk gewenst object.

Als je een paar houten kisten en wat gegalvaniseerde metalen emmers hebt, kun je een schattig hoekje maken met wat voor bloempotten je maar wilt.

Wil je alleen (of ook) de deur versieren? Waarom hang je dan geen mand met seizoensbloemen op? Dat is een minder vaak gebruikt idee dan de krans!

Advertisement

Ook als je emmers en metalen bakken een beetje roestig en beschadigd zijn, zullen ze er prachtig uitzien als ze gevuld zijn met bloemen!

Een mooie shabby chic compositie in schakeringen van saliegroen, perfect tegen een witte achtergrond. Eenvoudige materialen en bloemen, een leuk idee voor de entree.

Advertisement

Een zeer snelle compositie is het vullen van een grote pot alsof je een struik plant, maar steek er dan drie takken van enkele goed rechte bomen in, voeg smalle bloeiende takjes toe en vul de pot verder met seizoensplantjes.

Ook olijfbomen in potten kunnen elegant de entree versieren.

Advertisement

Op de verschillende toegangstreden staan metalen vaten klaar om de bollen die in het voorjaar bloeien te herbergen!

En wie heel handig is, kan rondom de deur slingers van bloemen en takken maken, eventueel ook versierd met eieren en andere paassymbolen.

Welk idee vind je het mooist?

Advertisement