Een nieuwe manier om de toiletbril te wassen: in de vaatwasser

door Natasja

22 April 2023

Een nieuwe manier om de toiletbril te wassen: in de vaatwasser
Advertisement

Niemand vindt het schoonmaken van het toilet leuk, ongetwijfeld een van de meest verfoeide klusjes van het huishouden. Daarom vinden we altijd graag trucs en oplossingen om het schoonmaken op een slimme manier te laten verlopen, zodat de rompslomp drastisch afneemt en de resultaten optimaal zijn. Met name op het gebied van toiletonderhoud hebben we een hele reeks producten, ontgeurders en accessoires in huis die dagelijks worden gebruikt, zodat de regelmatige schoonmaak iets minder lastig is en vlotter verloopt.

Maar wat kan je verzinnen om de toiletbril grondig te reinigen? Als je grondig te werk wilt gaan, ga je zelfs zo ver dat je hem demonteert. Maar is het ooit bij je opgekomen om hem niet zelf schoon te maken en het aan een apparaat over te laten? Dit is een zeer omstreden schoonmaaktruc die online te zien is. Lees verder voor meer informatie.

via janelleandkate/Instagram

Advertisement
janelleandkate/Instagram

janelleandkate/Instagram

Het idee is opgedoken op sociale media, waar er geen tekort is aan video's van mensen die de weinige gebaren tonen die nodig zijn om de prestatie na te bootsen. Het enige wat je hoeft te doen is de toiletbril met het deksel van het toilet halen en hem open op het onderste rek van de vaatwasser leggen. Begin dan een wasbeurt zoals gewoonlijk, en de bril zal er ongetwijfeld schoon en glanzend uitkomen, misschien zelfs lekker ruikend.

De redenering achter deze unieke keuze is vanzelfsprekend: de vaatwasser wast op hoge temperaturen, waardoor alles wordt ontsmet. Hij verwijdert aangekoekt vuil van borden en potten en pannen, en met de waterstralen komt hij overal.

Maar net zo goed denkbaar zijn de verbaasde reacties die een dergelijke keuze oproept: er zijn veel internetgebruikers die het gewoon niet kunnen verdragen om een deel van het toilet naast serviesgoed en bestek te zien liggen.

Eén zo'n video zie je hieronder.

Advertisement

De juiste methode

De juiste methode

Creativo

Sinds het idee online te zien was, is één feit vergeten: het was vrijwel zeker bedoeld om onenigheid te genereren.

Afgezien van de zorgen over de hygiëne van een dergelijke truc (die volkomen redelijk zijn), is er ook een praktische overweging: de vaatwasser doet er zeker veel langer over dan met de hand, 'old school' stijl.

Als je echter het knielen en schrapen met handschoenen en sponzen en doeken wilt vermijden, kun je altijd het volgende doen:

  • Vul een teil met heel warm water
  • Giet er wat schoonmaakmiddel in (misschien met ontsmettingselementen, of bleekmiddel)
  • Doordrenk de toiletbril en laat het een paar uur liggen
  • Schrob het resterende vuil eraf, dat veel gemakkelijker te verwijderen is, spoel het af en droog het af voordat je het terugplaatst op het toilet

Kortom, laat de vaatwasser alleen de vaat wassen!

Advertisement