10 manieren om schoon te maken met vaatwastabletten

door Natasja

25 April 2023

10 manieren om schoon te maken met vaatwastabletten
Advertisement

We zijn gewend om voor elk deel van het huis en elk voorwerp dat we moeten schoonmaken een product te gebruiken. Er zijn echter producten die zich uitstekend lenen voor alternatieve toepassingen en ook andere dingen schoonmaken of laten glanzen dan waarvoor ze zijn uitgevonden.

Vaatwastabletten zijn daar één van. Ze gebruiken voor andere huishoudelijke klusjes dan voor de vaatwasser, blijkt vaak een uitstekend idee en staat garant voor verbluffende resultaten in verschillende situaties.

We sommen er hieronder enkele op die volgens ons het delen waard zijn.

via Creativo/Facebook

Advertisement
Creativo/Facebook

Creativo/Facebook

Als je bijzonder versleten bestek hebt met moeilijk te verwijderen vlekken, korsten of een vieze laag en je wilt het weer laten glanzen, probeer dan vaatwastabletten te gebruiken. Los er een op in een bak waarin je eerder kokend water hebt gegoten. Dompel het bestek in kwestie onder en laat het een tijdje weken. Haal het eruit, spoel het af en droog ze zorgvuldig. Het bestek zal, verbazingwekkend, weer zo goed als nieuw zijn.

Advertisement
Creativo/Facebook

Creativo/Facebook

Om hardnekkige vlekken uit een kledingstuk te verwijderen, vooral uit een lichtgekleurd kledingstuk, week het in een teil water nadat je er een tablet in hebt opgelost. Laat het kledingstuk er enkele minuten in liggen en ga dan verder met de machinewas. De vlekken zullen volledig verdwijnen en geen kringen achterlaten.

Creativo/Facebook

Creativo/Facebook

Om het ovenglas te laten glanzen, giet heet water in een kom en bevochtig een kant van een vaatwastablet. Wrijf met de bevochtigde kant over de te reinigen delen om het vuil te ontkalken. Neem vervolgens een vaatwasspons en maak deze op zijn beurt vochtig. Ga ermee over het oppervlak waar je met het sponsje hebt gewreven en verwijder alle resten. Het glas zal in enkele stappen weer glanzen.

Creativo/Facebook

Creativo/Facebook

Ook wanneer de afvoer van de spoelbak verstopt is, kunnen vaatwastabletten helpen. Leg er een in het afvoerfilter en giet er heet water overheen. Als de tablet volledig is opgelost, laat je het hete water weer lopen en kan je zien hoe goed de tabletten werken bij verstoppingen.

Creativo/Facebook

Creativo/Facebook

Om hardnekkig vuil uit een pan te verwijderen dat je er niet met koud water af kunt schrapen, vul deze met water, zet hem op het fornuis en breng het water aan de kook. Wanneer het water kookt, los er een tablet in op en laat de pan een paar minuten staan. Na het afgieten van het water zul je merken dat de pan een nieuwe glans heeft gekregen.

Voor meer informatie over deze en andere schoonmaaktrucs die we hebben gekozen, kun je de onderstaande video bekijken.

Advertisement
Advertisement