Je huis parfumeren met het strijkijzer is mogelijk met deze eenvoudige truc

door Natasja

16 April 2023

Je huis parfumeren met het strijkijzer is mogelijk met deze eenvoudige truc
Advertisement

Wonen in een huis dat altijd schoon en geurig is, is de wens van iedereen, maar helaas gebeurt het vaak dat onaangename geuren blijven hangen, ondanks al je inspanningen om ze te verwijderen en te vervangen door een aangename geur. Wanneer je bijvoorbeeld bepaalde etenswaren kookt met een zeer sterke en doordringende geur, kan het heel moeilijk zijn om die te verwijderen, omdat de geur gemakkelijk doordringt in gordijnen, banken en alle stoffen in huis.

Hoe kun je deze onaangename geuren dan snel en gemakkelijk verwijderen, misschien terwijl je een andere huishoudelijke taak uitvoert? De oplossing is heel eenvoudig en voorhanden, en het enige wat je nodig hebt om het in praktijk te brengen is een eenvoudig hulpmiddel dat veel wordt gebruikt in huis! Laten we het samen ontdekken.

Advertisement
Creativo

Creativo

Het strijkijzer is niet alleen handig om kleding kreukvrij op te bergen, maar kan ook worden gebruikt om niet alleen de was, maar het hele huis te parfumeren. Alles wat je daarvoor nodig hebt zijn een paar eenvoudige ingrediënten om toe te voegen aan gedestilleerd water. Neem wat baking soda en je favoriete essentiële olie en je hebt de perfecte luchtverfrisser voor dagelijks gebruik tijdens het strijken van je wasgoed. Meng een paar druppels etherische olie met een halve eetlepel baking soda en los dit op in 250 ml gedestilleerd water, dat je direct in het strijkijzer of het reservoir gebruikt. Je zult de geur ruiken, niet alleen op de kleren, maar in het hele huis!

Ook andere schoonmaakhulpmiddelen kunnen het huis parfumeren als ze in gebruik zijn:

  • de stofzuigerzak, bijvoorbeeld, kan een aangename geur verspreiden terwijl je je huis schoonmaakt: je hoeft alleen maar met etherische olie geïmpregneerde wattenschijfjes in de zak te doen om de hele kamer onmiddellijk te parfumeren.
  • toiletpapier kan worden gebruikt om de badkamer te parfumeren door simpelweg enkele druppels etherische olie aan de kartonnen rol toe te voegen.
  • voor de keuken daarentegen, waarom niet een paar druppels etherische olie op de rol keukenpapier?
  • om kasten en laden te parfumeren, kun je naast de klassieke zakjes ook in etherische olie gedrenkte wattenbolletjes gebruiken. Leg ook wattenbolletjes in een kamer om die aangenaam te parfumeren.

Klaar om te proberen?

Advertisement