Tetrapack verpakkingen: 8 voorstellen voor creatieve recycling

door Natasja

17 April 2023

Tetrapack verpakkingen: 8 voorstellen voor creatieve recycling
Advertisement

Melk, vruchtensappen, plantaardige dranken en eiwitten: dit zijn slechts enkele van de levensmiddelen die we dagelijks gebruiken en die in Tetra Pack verpakkingen zitten, een perfect materiaal voor het bewaren van vloeistoffen, licht en hanteerbaar, praktisch te verpakken en in staat om de kwaliteit van de producten die erin zitten te handhaven en tegelijkertijd hun houdbaarheid te verlengen.

Inmiddels weten we allemaal dat Tetra Pack verpakkingen na gebruik licht moeten worden afgespoeld en platgedrukt, voordat ze in de papierbak worden gegooid (zorg er wel voor dat ze correct worden weggegooid door de richtlijnen van je gemeente te raadplegen). Maar wat als je, in plaats van ze in de vuilnisbak te gooien, zou proberen ze een nieuw leven te geven?

Er zijn veel projecten die met deze eenvoudige verpakkingen kunnen worden gerealiseerd, we zetten hieronder 8 echt creatieve voorstellen op een rij.

Advertisement

1. Cadeauverpakking

Na grondig te zijn uitgespoeld van eventuele vloeistofresten, kunnen Tetra Pack verpakkingen naar wens worden versierd en worden ze perfecte cadeauverpakkingen. Ze zullen zo mooi zijn dat ze op zich al een prachtig cadeau zijn!

Advertisement

2. Kantoor organizers

Als je nooit weet hoe je de schrijfwaren moet organiseren, kunnen Tetra Pack verpakkingen zeer nuttige bondgenoten zijn: knip ze in verschillende hoogtes om voorwerpen van verschillende grootte op te bergen, versier ze en combineer ze naar believen: ze worden een perfecte organizer voor jouw bureau en dat van de kinderen!

3. Portemonneetje

Er lijkt nooit genoeg ruimte te zijn in onze portemonnees, dus waarom maak je geen leuk geldbuideltje van Tetra Pack verpakkingen? Gemakkelijk te maken, duurzaam en origineel, het zal perfect zijn voor al je kleingeld!

4. Tas

Als je ambitieus bent en een ingewikkelder project aankunt, is deze tas perfect voor jou. Hij is volledig gemaakt van geweven Tetra Pack verpakkingen, is zeer duurzaam en je kunt hem naar wens aanpassen. Perfect voor boodschappen of het strand!

5. Kaarsenhouders

Als je graag sfeer creëert met kaarsen ben je vast en zeker altijd op zoek naar mooie en originele kaarsenhouders: maak ze zelf door creatief te recyclen, Tetra Pack verpakkingen zijn hiervoor perfect. Je kunt ze ook gebruiken als mal voor het maken van DIY-kaarsen.

Advertisement

6. Plantenbakken

Horizontaal of verticaal kunnen Tetra Pack verpakkingen ook perfecte plantenbakken of potten voor snijbloemen worden. Gebruik ze als zaaibedden voor de balkonmoestuin: je zult het resultaat zien!

7. Vogelvoederhuisje

Als je 's morgens graag wordt gewekt door zingende vogels, lok ze dan naar het balkon of tuin met een voederhuisje. Je kunt het heel eenvoudig maken met een versierde Tetra Pack verpakking.

Advertisement

8. Poppenhuizen

Tot slot stellen we een perfect idee voor de kinderen voor: maak prachtige miniatuur poppenhuisjes voor ze, ze zullen er veel plezier aan beleven, zowel bij het maken als bij het spelen. Als je je fantasie de vrije loop laat, kun je met eenvoudige Tetra Pack verpakkingen nog veel meer speelgoed maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van speelgoedautootjes? Of zeilboten? Of zelfs een kasteel of een hele stad.

Ben jij al begonnen met het sparen van de verpakkingen?

Advertisement