Mieren uit huis houden: 6 huismiddeltjes voor dit vervelende probleem

door Natasja

15 April 2023

Mieren uit huis houden: 6 huismiddeltjes voor dit vervelende probleem
Advertisement

Met de komst van het warme weer keren veel onwelkome gasten zoals muggen, kakkerlakken, wespen en alle insecten die je je maar kunt voorstellen, terug naar de deuren en ramen van het huis. Een van de vervelendste onder hen zijn mieren. Hoewel ze ongevaarlijk zijn, komen ze via de hoeken van deuren en ramen het huis binnen en koloniseren ze het huis door te profiteren van onze etensresten.

Als je al naar de dichtstbijzijnde winkel gaat rennen en een insecticide te kopen, stop dan even: er is namelijk een effectieve en definitieve manier, absoluut natuurlijk en niet giftig, om mieren uit huis te verwijderen en ze nooit meer terug te laten komen. Wil je weten wat het is? We zullen het je zo uitleggen.

Een korte inleiding is echter noodzakelijk: de eerste stap is te voorkomen dat je deze vervelende kleine insecten aantrekt door alle voedselresten te verwijderen. Zorg er dus voor dat je de voedselhouders altijd zorgvuldig afsluit, vooral suiker- en honinghouders, veeg de vloer regelmatig zodat er geen kruimels en andere voedselresten achterblijven, en laat vuile vaat niet te lang in de spoelbak staan. Let ook op voedsel voor huisdieren, een andere grote attractie voor mieren.

Na deze voorbereidende werkzaamheden ben je eindelijk klaar voor actie.

Advertisement
Bushels_for_All/Reddit

Bushels_for_All/Reddit

Heb je de mierenhoop of de mierentoegang tot je huis al geïdentificeerd? Mooi, dan is het tijd om je favoriete middel te kiezen en het bij deuren, ramen of direct op de mierenhoop te verspreiden. We zetten hieronder alle effectieve natuurlijke alternatieven op een rij:

  • Azijn: natuurlijk middel bij uitstek tegen mieren, je kunt het in een spuitfles doen en gebruiken om ramen en kozijnen of je deuren schoon te maken. Je kunt het ook verdunnen in een emmer water en het gebruiken om de vloeren te wassen (wees voorzichtig met uw type vloer, voor sommige is het geen geschikt reinigingsmiddel) of spray het op alle keukenoppervlakken. Het reinigt en ontsmet niet alleen grondig, het houdt ook vervelende insecten weg met de scherpe geur.
  • Baking soda: een ander zeer populair middel in huis is baking soda, dat rechtstreeks op de ingang van de mieren kan worden aangebracht om de mieren voorgoed uit het huis te laten verdwijnen.
  • Talkpoeder: op dezelfde manier als baking soda kan talkpoeder, dat altijd in huis aanwezig is, ook rechtstreeks op de toegangsplaats van de mierenhoop worden verspreid.
  • Aromatische kruiden: munt, oregano, basilicum en rozemarijn zijn vaak hoofdrolspelers op de vensterbanken tijdens het warme seizoen; een paar blaadjes bij de ramen of bij de deuren zullen de mieren afschrikken.
  • Kruiden: veel kruiden met een zeer intense en voor ons aangename geur kunnen ook helpen om mieren weg te houden; in de vorm van poeder of etherische olie hoef je ze alleen maar in de buurt van de mierenhopen of op deuren en ramen te verspreiden om van deze overlast af te komen. Groen licht dus voor kaneel, kruidnagel, chilipepers en citrusschillen.
  • Citroen, tenslotte, kan ook doeltreffend worden gebruikt tegen dit probleem: gebruik het om oppervlakken schoon te maken zoals je azijn gebruikt, zorg er eerst voor dat het oppervlak bestand is tegen de werking ervan, en je zult zien dat de mieren voorgoed zullen verdwijnen.

Welk middel gebruik jij tegen mieren?

Advertisement