Schep orde in de verschillende kamers in huis met deze 10 nuttige tips

door Natasja

23 April 2023

Schep orde in de verschillende kamers in huis met deze 10 nuttige tips
Advertisement

Je ontkomt er niet aan: hoe meer tijd je thuis doorbrengt, hoe meer moeite je zult moeten doen om orde te scheppen. Maar ook al kun je nooit helemaal stoppen met huishoudelijk werk, je kunt uzelf er in ieder geval toe helpen het zo efficiënt en soms zelfs leuk mogelijk te doen.

Zo wordt tijd besparen door een bepaalde taak eerder te doen, of een extra accessoire te gebruiken dat tijd bespaart, of zelfs de beste manier te bedenken om orde te scheppen in kasten, of te decoreren met de voorwerpen die in een bepaalde kamer toch gebruikt moeten worden, een manier om met creativiteit huishoudelijke taken te verrichten, meer voldoening te hebben en veel gedoe te vermijden. Lees verder, en je vindt ook een video vol trucs om te proberen.

via Creativo/Facebook

Advertisement

Meer ruimte in keukenkasten

Meer ruimte in keukenkasten

Creativo/Facebook

Bij het opbergen van koffiekopjes stapelen we spontaan de schotels, en dan de kopjes erop. Maar dat is niet de meest praktische manier: als het ontwerp van de kopjes het toelaat, kun je er vier op een schoteltje rangschikken en zo een soort vierkant laten vormen.

Advertisement

Zorg voor de gasten

Zorg voor de gasten

Creativo/Facebook

Wil je de badkamer een extra tintje geven als er gasten op bezoek komen? Dan is versieren met handdoeken leuk en handig, want de gasten zullen ze ook gebruiken. En deze truc kun je toepassen met een paar handdoeken en een elastiek: maak met de eerste handdoek een soort lus, sluit hem om een handdoekhouder of een handvat, en rijg vervolgens de andere, opgerold, in de gevormde lus.

Een altijd perfecte badkamer

Een altijd perfecte badkamer

Creativo/Facebook

Zoek online of in je favoriete winkels borstels of sponzen met handvatten die worden gebruikt voor het schoonmaken van oppervlakken: ze hebben handvatten die kunnen worden gevuld met afwasmiddel, zodat ze altijd klaar zijn om muren, spoelbakken, wastafels en meer handig te wassen. Als je er wat afwasmiddel, azijn en water in doet, heb je een mengsel dat geschikt is voor duizend verschillende materialen. Als je het klaarhoudt in de douche, en het gebruikt zodra je klaar bent met jezelf wassen, hoef je je niet langer elke week zorgen te maken over die hoek van het huis voor een routinereiniging.

Make-up sponsjes

Make-up sponsjes

Creativo/Facebook

Het is vervelend om al je sponsjes om de paar dagen één voor één te moeten schoonmaken, maar omdat ze zo vaak mogelijk gewassen moeten worden, moet je dat gewoon doen. Er is echter een tijdbesparende truc: doe ze allemaal in een voedselbak met water en een beetje afwasmiddel (sommigen geven de voorkeur aan shampoo), goed schudden, dan uitspoelen en uitknijpen. Klaar!

Lakens met hoeken

Lakens met hoeken

Creativo/Facebook

Wist je dat je begint met een driehoek? Het is slechts een van de vele manieren om ze te vouwen, maar het zorgt ervoor dat je een compact en mooi uitziend pakketje krijgt! Volg de aanwijzingen voor deze truc, die hierboven staan en nog veel meer in de video hieronder.

Advertisement
Advertisement