Kwaliteit en niet alleen kosten besparen: 7 gewone voorwerpen waar je beter in kan investeren

door Natasja

18 Februari 2023

Kwaliteit en niet alleen kosten besparen: 7 gewone voorwerpen waar je beter in kan investeren
Advertisement

Niemand is immuun voor de verleiding van concurrerende prijzen: als je iets dat je nodig hebt of leuk vindt, kunt kopen zonder een enorm bedrag uit te geven, en er zelfs een echt "koopje" van kunt maken, ben je vast heel tevreden. Soms is het kiezen van de goedkoopste optie natuurlijk een noodzaak, maar wanneer er iets meer ruimte is, moet je zorgvuldig overwegen of een beetje meer uitgeven de voorkeur verdient.

Er zijn namelijk bepaalde categorieën van spullen die ons verleiden met hun lage prijzen, maar vervolgens hun functie niet goed vervullen of een korte levensduur hebben, waardoor we kort daarna het opnieuw moeten kopen. Sommige zijn zelfs schadelijk voor ons welzijn. Hieronder volgt een lijst van enkele voorwerpen waarbij het beter is te streven naar kwaliteit dan naar besparing ten koste van alles.

Advertisement

Inlegzolen voor schoenen

Inlegzolen voor schoenen

Francesco Sapio/Amazon

Je kunt niet altijd de beste kwaliteit schoenen krijgen, en we weten allemaal dat schoenen van goede kwaliteit altijd aardig wat geld kosten, maar ze blijken een zegen te zijn voor het welzijn van het hele lichaam, vooral als je ze vaak draagt.

Soms gebeurt het echter ook dat zelfs schoenen van een bekend merk niet zo comfortabel zijn als je had gehoopt. Of je moet veel tijd staand doorbrengen. Dan zijn er nog die gevallen waarin je een paar afgeprijsde schoenen koopt, maar die een maat te groot waren. Al deze problemen kunnen worden verholpen door ook inlegzolen voor in de schoen te kopen, maar pas op: het is beter meer uit te geven aan echt ergonomische en comfortabele exemplaren, anders is het - al is het maar weinig - weggegooid geld.

Advertisement

Smartphone hoesje

Smartphone hoesje

ShrapnelSP/Reddit

Je hebt eindelijk je favoriete smartphone, maar we weten dat het breekbare voorwerpen zijn: wat als je bij één keer laten vallen veel geld moeten uitgeven om een voorwerp te repareren dat op zich al vrij duur was? Soms ben je dan gedwongen de telefoon opnieuw te kopen.

Het is beter om deze onaangename voorvallen zoveel mogelijk te vermijden door te investeren in hoesjes die de meest voorkomende schokken echt kunnen opvangen: minder zorgen en minder geld uit te geven in de toekomst.

Kantoorstoel

Kantoorstoel

hellla/Reddit

Veel mensen werken of studeren urenlang achter de computer, zittend op een bureaustoel, die dus moet helpen om de juiste houding aan te nemen en geen pijn te veroorzaken. Je gezondheid hangt ervan af, dus is het een goed idee om altijd te streven naar voorwerpen uit de middenklasse, zo niet uit het topsegment.

Pannen

Pannen

Teona Swift/Pexels

Pannen, braadpannen, ovenschalen: wat voor kookgerei je ook gebruikt, hoe beter ze gemaakt zijn, hoe beter het eten gaar wordt. Denk aan de verspilling van een belachelijk goedkope braadpan die altijd waardevolle stukken vlees verbrandt of verpest!

Lakens

Lakens

laredoute.it

Een discussiepunt: in verreweg de meeste gevallen worden katoenen exemplaren gebruikt, die het meest voorkomen en vaak onweerstaanbare kleuren en prints hebben. Katoen (en mengsels) is echter ook een stof die zweet absorbeert, en zeer vaak moet worden vervangen. Vanuit dit oogpunt zou het beter zijn om tussen zijden lakens te kunnen slapen.

Advertisement

Schoonheidsproducten

Schoonheidsproducten

Creativo

Het haar, en meer nog de huid van het gezicht en het lichaam, wordt vaak gewassen en misschien zelfs behandeld met tal van schoonheidsproducten. Het is de moeite waard om uit te zoeken welke ingrediënten en werkzame stoffen het beste zijn voor onze behoeften, en op zoek te gaan naar merken waarvan de formules precies aan die behoeften voldoen. Ze kosten vaak (maar niet altijd!) iets meer, maar de resultaten zijn het zeker waard.

Warme sokken

Warme sokken

Creativo

Meer nog dan comfortabele pantoffels is het een genot om thuis onze voeten te hullen in de warme, zachte knuffel van een paar dikke sokken. En velen van ons zullen zijn gezwicht voor de meer kleurrijke en schattige exemplaren die in veel winkels te vinden zijn. Die zijn echter bijna altijd gemaakt van synthetische materialen, die ons in feite noch verwarmen noch zweet absorberen.

Wil je echt het comfort waar je van droomt, ga dan op zoek naar wollen sokken (vooral merinowol), die vaak op sportafdelingen worden verkocht: ze zijn dik, comfortabel en zeer warm!

Op welke voorwerpen wil je echt geen concessies doen?

Advertisement