Wees nooit onvoorbereid: 8 dingen om mee te nemen als je van huis gaat

door Natasja

13 December 2022

Wees nooit onvoorbereid: 8 dingen om mee te nemen als je van huis gaat
Advertisement

Tassen, rugzakken, schoudertassen, heuptassen of zelfs gewoon de zakken van jassen en diverse kledingstukken: elke keer dat je het huis verlaat, neem je iets mee. Het kunnen de huissleutels, geld en mobiele telefoon zijn, maar er zijn ook veel andere zaken die het sowieso waard zijn om mee te nemen, vooral als je elke dag uren van huis bent.

Identiteitspapieren, contactgegevens voor noodgevallen, bloedgroep en dit soort nuttige informatie moet je altijd bij de hand houden, ook al hoop je ze nooit te hoeven gebruiken. Maar wat zou je in plaats daarvan vaker kunnen gebruiken en toch soms vergeet mee te nemen? Hieronder vind je enkele nuttige aanwijzingen om je persoonlijke lijst van must-have items te verrijken.

Advertisement
Cliren/Reddit

Cliren/Reddit

Lippenbalsem: het is belangrijk om altijd wat lippenbalsem bij je te hebben. Het kan zelfs werken om wat sporen van make-up te verwijderen of een beetje helpen tegen schrale handen in de winter. Een ander ding dat vaak nodig is, vooral in het koude seizoen, is wat handcrème.

Advertisement
swannyboyz

swannyboyz

Een pakje zakdoekjes: ze worden misschien niet elke dag gebruikt, maar er komt altijd wel een moment dat ze van pas komen als je op stap bent. En als je niet te veel plastic wilt verspillen, zou een optie kunnen zijn om zakdoekjes voor het huis te kopen, met papierdispensers, en die zakdoekjes te nemen, door ze te vouwen en in miniatuur, zelfs handgemaakte, stoffen etuis te stoppen.

Creativo

Creativo

Handontsmettingsmiddel: wanneer je geen tijd hebt om je handen te wassen voordat je buitenshuis een hapje of maaltijd eet, is dit altijd handig.

IronToBInd/Reddit

IronToBInd/Reddit

Water en een snack. Nog beter dan plastic flessen, die in elk geval niet lang moeten worden bewaard en meerdere malen moeten worden gevuld, zijn aluminium flessen, die ook zeer geschikt zijn voor warme en koude dranken. Wat snacks betreft, is het, afhankelijk van je behoeften en smaak, altijd beter om iets voedzaams achter de hand te houden bij weinig energie, wanneer je misschien geen tijd hebt om iets te gaan kopen, zoals gedroogd fruit.

edzillion/Reddit

edzillion/Reddit

Ieders gezondheidstoestand kan sterk verschillen en maakt het noodzakelijk sommige generieke geneesmiddelen te verkiezen boven andere, maar iets bij je hebben dat kan helpen tegen enkele van de meer voorkomende soorten pijn (hoofdpijn, buikpijn en dergelijke) is echt heel handig, vooral als je je toevallig niet lekker voelt op momenten dat het moeilijk is om apotheken die open zijn te vinden.

Advertisement
CarsonZotti/Reddit

CarsonZotti/Reddit

Oortelefoons: we leven in een wereld waarin het onmisbaar is om een smartphone bij ons te hebben, en we kunnen niet altijd telefoongesprekken voeren of naar audio- of multimedia-inhoud luisteren zonder storing van buitenaf of de mensen om ons heen te storen. Daarom is het beter om nooit zonder oortjes te zitten, zodat je naar elke audio-inhoud kunt luisteren wanneer je maar wilt.

Creativo

Creativo

Powerbank: als je altijd je telefoon bij je hebt, en vaak vele uren gebruikt, wordt het onvermijdelijk dat je hem even snel op moet laden, en het huis verlaten, vooral als je een hele dag op pad bent, zonder externe batterij wordt erg onhandig.

Zonder welke voorwerpen kun je niet als je het huis verlaat?

Advertisement