10 gewone voorwerpen en hun alternatieve toepassingen: wanneer de kunst van het improviseren je creatief maakt

door Natasja

12 September 2022

10 gewone voorwerpen en hun alternatieve toepassingen: wanneer de kunst van het improviseren je creatief maakt
Advertisement

Soms hebben we een voorwerp nodig dat we niet bij de hand hebben of dat we gewoon niet in huis hebben. Of misschien zijn we op reis en beseffen we dat we een essentieel onderdeel van onze koffer zijn vergeten. Laten we, voordat we het opgeven, eens proberen na te denken: er is onder onze bezittingen vast ook wel een voorwerp dat gemakkelijk het voorwerp kan vervangen dat we nodig hebben. Er is alleen wat vindingrijkheid en een flinke dosis creativiteit nodig om goede alternatieven te vinden. 

Wij helpen je in dit artikel met 10 voorstellen die echt de sleutel kunnen zijn tot het oplossen van een probleem.

Advertisement

1. Flosdraad

Als je op reis bent en geen mes bij je hebt, heb je bijna zeker flosdraad in je beautycase. Je wist het misschien niet, maar het kan gemakkelijk worden gebruikt voor het snijden van zacht voedsel zoals kaas of fruit zoals perziken of abrikozen, hartige taarten of bladerdeeg. 

Advertisement

2. Nagellak

Wist je dat nagellak een uitstekende vervanger is voor lijm? Als de schroef van je bril losraakt en je hebt geen schroevendraaier, dan heb je alleen maar een klein flesje nagellak nodig: haal er een kwastje van over de pootje van je bril in de buurt van de schroef en laat het drogen. En het probleem zal opgelost zijn!

3. Pijpenrager

Hoe vervelend is het als kleren van kleerhangers glijden en op de vloer van de kleerkast op een hoop komen te liggen! Nu zal het je niet meer overkomen dankzij deze geniale truc! Neem een pijpenrager en wikkel die om de uiteinden van de kleerhangers - je kleren zullen niet meer verschuiven. 

4. Tissuedozen

Als je tissuesdoos op is, gooi hem dan niet weg: je kunt hem hergebruiken als bakje voor je plastic tassen! Eindelijk zullen plastic tassen perfect opgeruimd zijn in plaats van rond te slingeren in huis. 

5. Douchehaken

Heb je het douchegordijn vervangen en sta je op het punt het weg te gooien? Wacht daarmee: de haken kunnen van pas komen. Hangend aan kleerhangers in de kledingkast worden ze waardevolle ruimtebesparende bondgenoten voor het ophangen van riemen, sjaals, en andere accessoires in je kledingkast. 

Advertisement

6. Plastic flessen

Als je iets moet overgieten maar geen trechter hebt, recycle dan een lege plastic fles. Het zal perfect zijn voor dit doel.

7. Zwembadflexibeams

Heb je thuis nog wat oude flexibeams liggen en weet je niet wat je ermee moet doen? Je kunt ze knippen en gebruiken om in je laarzen te doen: zo behouden ze hun vorm en raken ze niet beschadigd.

Advertisement

8. Tandenborstel

Oude tandenborstels kunnen worden bewaard en hergebruikt voor schoonmaakdoeleinden. Ze zijn zeer nuttig voor het schoonmaken van schoenen of voor het schoonmaken van die kleine of moeilijk bereikbare voorwerpen in huis, maar ook wanneer je moet schrobben om vuil te verwijderen.

9. Plastic rietjes

Plastic rietjes zijn niet alleen nuttig om kinderen te helpen drinken zonder vies te worden. Ze kunnen creatief worden hergebruikt om halskettingen en, indien geknipt, ook armbanden in op te bergen. Door de sieraden er doorheen te halen, kun je ze opbergen zonder bang te hoeven zijn dat ze in de knoop raken. 

Advertisement

10. Documentenklem

Documentenklemmen zijn erg handig voor het ordenen en bewaren van documenten. Maar dat is niet alles. Als op je bureau computers, modems, opladers, spelconsoles en andere technologische voorwerpen met stroomkabels staan, kun je voorkomen dat ze in de knoop raken en ze tegelijkertijd in een oogwenk herkennen met behulp van documentenklemmen! Bevestig ze op je bureau, één voor elke kabel: zo kun je ze gescheiden en netjes houden.

Kende je de alternatieve toepassingen van deze voorwerpen al? Welke andere gebruik je?

Advertisement