Geen verspilling: 10 voorbeelden waarbij mensen de juiste oplossing vonden zonder extra geld uit te geven

door Natasja

30 September 2022

Geen verspilling: 10 voorbeelden waarbij mensen de juiste oplossing vonden zonder extra geld uit te geven
Advertisement

Hoewel het fijn is om zonder al te veel nadenken geld te kunnen uitgeven, is het ook zo dat dit niet altijd mogelijk is. In het dagelijks leven moet je aan veel verplichtingen voldoen, dus wanneer zich kleine onvoorziene gebeurtenissen voordoen, is het goed om middelen te hebben waarmee je die kan aanpakken. En zuinigheid bij verschillende gelegenheden kan veel doen voor het huishoudbudget.

Zuinig leven is voor sommigen een roeping, voor anderen een noodzaak, maar het is sowieso handig een aantal handige trucjes te kennen als je geen extra uitgaven wilt doen. Hieronder vind je tien getuigenissen van mensen die er op letten af en toe wat verspilling te vermijden en eventueel op een creatieve manier hun toevlucht nemen tot DIY.

Advertisement
poochcute/Reddit

poochcute/Reddit

Als je toevallig oude ventilatoren hebt die niet meer de moeite waard zijn om te repareren, en je misschien ook een rek met verschillende niveaus nodig hebt om bijvoorbeeld als schoenenrek te gebruiken, kun je er een maken van op een stok gestapelde ventilatorroosters.

Advertisement
redbucket75/Reddit

redbucket75/Reddit

Ga je vaak joggen en wil je jezelf niet belasten met jassen met zakken of heuptasjes, maar moet je wel je huissleutels meemen. Wat kan je dan doen? Je kunt ervoor kiezen om speciale gadgets te kopen of het probleem op te lossen met een eenvoudige veiligheidsspeld.

dunco__1/Reddit

dunco__1/Reddit

"Ik heb net mijn eerste huis gekocht, en ik had een hekel aan de spiegellichtjes bij de kaptafel. Ik heb ze geschilderd met spuitverf, de lampenkappen verwijderd en lampjes toegevoegd en nu ben ik tevreden." Grote lampjes met zichtbare gloeidraden die doen denken aan de verlichtingen van vroeger hebben een geheel eigen vintage charme, vaak voor veel minder kosten dan complete lampen!

Nickyjtjr/Reddit

Nickyjtjr/Reddit

"Misschien ligt het voor de hand, maar ik bewaar al het fruit dat mijn kinderen niet eten, doe het in een luchtdichte zak in de vriezer en maak er in het weekend smoothies van".

row_the_boat_0115/Reddit

row_the_boat_0115/Reddit

"Ik wilde een nieuwe vloer, maar dit is een gastenbadkamer die we nooit gebruiken." In plaats van een nieuwe vloer, besloot deze man een afwerkingsverf te gebruiken die wordt gebruikt om het uiterlijk van keramiek te geven. Nadat hij alle oneffenheden had weggewerkt en de voegen opnieuw had bijgewerkt, bracht hij de verf aan met een roller. Om het werk af te maken, bracht hij ook drie lagen epoxyhars aan. Totaal werk: 6 uur, en ongeveer 40 dollar aan kosten.

Advertisement
Mellow_Sunflower/Reddit

Mellow_Sunflower/Reddit

Het zal zijn gebeurd dat je lange tijd in een ongeschikte stoel moest zitten, het soort zonder een rugleuning die hoog genoeg is en comfortabel genoeg om op te leunen. Een nuttige noodmaatregel is het invoegen van een goed ondersteund kussen.

jsidx/Reddit

jsidx/Reddit

Als je waspoeder gebruikt en niet elke keer te veel wilt pakken, kun je het schepje korter maken zodat het minder poeder opneemt!

Advertisement
dogmetal/Reddit

dogmetal/Reddit

"In dit huis wordt elke spijkerbroek die niet meer goed is een korte broek!". En er zijn duizend ideeën om spijkerbroeken te recyclen, ook als je er niet van houdt ze als korte broek te dragen.

Mad_Juju/Reddit

Mad_Juju/Reddit

"In plaats van nieuwe schilderijen te kopen, bespaart mijn partner ons geld door direct over de illustraties te schilderen die ze niet meer mooi vindt, door na te maken wat ze in de winkels ziet". Een creatief idee!

Advertisement
handcraftedfood/Reddit

handcraftedfood/Reddit

"Na het opknappen van de douche hing de gordijnstang te hoog in vergelijking met de vorige. In plaats van een nieuw gordijn van goede kwaliteit te vinden dat ik mooi vond, heb ik een aantal doucheringen gekocht om dit gordijn lang genoeg te maken!"

En welke zuinige trucs heb jij toegepast?

Advertisement