Bevroren voorruit: een snelle en eenvoudige methode om ijs te verwijderen

door Natasja

10 Januari 2023

Bevroren voorruit: een snelle en eenvoudige methode om ijs te verwijderen
Advertisement

In bepaalde delen van de wereld is de winter een seizoen dat een hele reeks ongemakken of dagelijkse uitdagingen met zich meebrengt, te beginnen met de strijd tegen sneeuw en ijs die veel dagelijkse karweitjes veel moeilijker maken. Het is namelijk niet ongewoon om op plaatsen met de koudste temperaturen 's ochtends bij het naar het werk gaan of naar school gaan te maken te krijgen met een met ijs bedekte voorruit.

Wanneer je onvoorbereid bent op deze gebeurtenis, moet je meestal moeite doen om water te verwarmen en vervolgens op het glas te gieten, of de laag ijs en rijp af te schrapen, net genoeg om voldoende zicht te hebben tijdens het rijden, voor je eigen veiligheid en die van anderen. Er is echter ook een heel snelle en gemakkelijke methode die je zelf kunt maken: je hoeft alleen maar een luchtdichte plastic zak te gebruiken.

via Country 93.1/Facebook

Advertisement
Country 93.1/Facebook

Country 93.1/Facebook

Houd dus een plastic zak van goede kwaliteit met een goed werkende luchtdichte afsluiting klaar in de keuken, of ook in de auto.

Als je van huis gaat en merkt dat je voorruit bedekt is met ijs, hoef je die zak maar voor driekwart te vullen met warm water, zodat hij gemakkelijk dicht kan. Gebruik geen kokend water, want dat kan het plastic doen smelten, maar alleen zeer warm water uit de kraan, of ook gewoon opgewarmd in de magnetron of op een kookplaat (hoewel de laatste optie iets langer duurt).

Als de zak met warm water klaar is, hoef je hem alleen maar op de voorruit te leggen en over de ruit te schuiven, zodat het grootste deel van het oppervlak van de zak in contact is met de voorruit, en hem dan in regelmatige bewegingen op en neer te bewegen om alle ijspatina te laten smelten.

Je ziet in deze video https://www.facebook.com/watch/?ref=search&v=308702606659262 hoe makkelijk, snel en effectief deze methode is. Het is een veel handiger middel dan een pan of fles water over de voorruit te gieten, en de voorruit wordt nauwkeurig en gelijkmatig gereinigd. Je moet natuurlijk ook zo snel mogelijk de verwarming in de passagiersruimte aanzetten, om te voorkomen dat het gedane werk ongedaan wordt gemaakt, maar het zal zeker minder vervelend zijn dan met andere methoden.

Heb jij een favoriete manier om met deze kleine noodsituatie om te gaan?

Advertisement