9 leuke ideeën om van wc-rollen creatieve objecten te maken

door Natasja

08 Januari 2023

9 leuke ideeën om van wc-rollen creatieve objecten te maken
Advertisement

Wc-rollen zijn een onuitputtelijke bron voor creatieve werkjes, of liever gezegd, de onuitputtelijke bron zijn de kartonnen kokers die erin zitten, die de meeste mensen zonder nadenken weggooien. Toch lenen juist die kartonnen kokers zich ervoor om allerlei voorwerpen en decoraties te worden, vaak via vrij eenvoudige en leuke werkwijzes.

Ze kunnen worden gebruikt om nuttige accessoires of toepassingen te maken om andere dingen te versieren, zoals in de creatieve recyclinggevallen hieronder.

Advertisement
Tutorial via musely.com

Tutorial via musely.com

Het karton van de kokers kan een beetje worden uitgeknipt en gevormd tot vele bloemblaadjes, waarmee je dan schattige roosjes kunt maken. Ze zijn mooi op zichzelf, maar je kunt ze ook personaliseren met een beetje spuitverf. Je zou ze kunnen gebruiken om veel andere werkjes te versieren!

Advertisement
Tutorial via hellowonderful.co

Tutorial via hellowonderful.co

Een van de meest voorkomende werkjes om te maken met kartonnen wc-papierrollen zijn bureau pennenhouders. Om ze nog leuker te maken, voeg je nog een paar kartonnen knipsels toe en breng je bijvoorbeeld een kat tot leven!

Tutorial via thescrapshoppeblog.com

Tutorial via thescrapshoppeblog.com

Kleiner, maar nog steeds schattig, is ook een klein konijntje, ideaal voor waskrijtjes of voorwerpen die niet te lang en te zwaar zijn.

Tutorial via mommymoment.ca

Tutorial via mommymoment.ca

Een gemakkelijk en handig project is om elke koker te bekleden met gekleurd papier: je kunt er ook maar een paar maken, en als je er meer moet toevoegen, zoek je gewoon meer gekleurd papier, zoals pakjespapier of zelfs plakpapier die gebruikt worden om oppervlakken in huis te bekleden, en je geeft je pennenhouder geleidelijk de vorm die je wilt.

Met de kinderen kun je plezier beleven aan het bouwen van kastelen vol torentjes, in kleuren en afmetingen naar keuze. Het zullen fantastische speelscenario's zijn voor veel verschillende avonturen.

Advertisement

Ook heel schattig is het idee om torentjes op te hangen met verschillende personages erin: het zou een heel originele decoratie voor de kinderkamer kunnen worden, maar ook een creatieve inspiratiebron voor enkele gepersonaliseerde kerstversieringen.

Tutorial via theseamanmom.com

Tutorial via theseamanmom.com

Er is geen gebrek aan ideeën voor nuttige werkjes die niet alleen mooi zijn om naar te kijken, zoals een houder voor mobiele telefoons voor op het bureau. De koker kan zelfs fungeren als speaker voor het beter beluisteren van alle audiobestanden en muziek.

Advertisement
Tutorial via krokotak.com

Tutorial via krokotak.com

En deze mobiele telefoonhouders kunnen ook verschillende ontwerpen hebben, die allemaal naar eigen smaak kunnen worden aangepast.

Hoe kun je bijvoorbeeld een exemplaar in de vorm van een katje weerstaan?

Klaar om kartonnen rollen om te zetten in een aantal creatieve werkjes?

Advertisement