7 schattige werkjes om met kinderen te doen door creatief knopen te recyclen

door Natasja

09 Januari 2023

7 schattige werkjes om met kinderen te doen door creatief knopen te recyclen
Advertisement

Hoe vaak komen knopen niet los van een kledingstuk en vind je ze niet meteen, zodat je uiteindelijk reserveknopen moet kopen? Er zijn ook knopen die worden verkocht als reserve voor een gekocht kledingstuk, en als je naait is het gemakkelijk om een extra voorraad knopen in huis te hebben in allerlei vormen, maten en kleuren.

Ze zijn allemaal, vooral als het heldere en vrolijke kleuren zijn, perfect om een groot aantal knutselwerkjes mee te maken die de fantasie van kleine kinderen stimuleren. Hieronder staan er enkele.

Advertisement
Tutorial via deceptivelyeducational.blogspot.com

Tutorial via deceptivelyeducational.blogspot.com

Deze plastic borduurschijf is omgevormd tot een model van het zonnestelsel met behulp van een paar gekleurde knopen van verschillende grootte en een witte verfstift. Een heel gemakkelijk en goedkoop idee om kinderen te leren over de wonderen van de ruimte.

Advertisement
Tutorial via kidsactivitiesblog.com

Tutorial via kidsactivitiesblog.com

Als de kinderen al met een schaar overweg kunnen, help hen dan met het uitknippen van de silhouetten van de vele bloemetjes die je samen met stiften op de gekleurde viltresten hebt getekend (EVA-rubber of vilt is ook goed). Maak anders zelf de uitgesneden bloemen klaar. Gebruik vervolgens wat hete lijm voor de knopen in het midden en de magneet aan de andere kant: ze zijn zo klaar voor de koelkast.

Tutorial via craftsbyamanda.com

Tutorial via craftsbyamanda.com

Met een wasknijper en een paar knopen, plus rietjes en zakkenklemmen, kun je mini-auto's maken. Het belangrijkste is dat de knoppen allemaal even groot zijn, terwijl de kleuren naar wens kunnen veranderen!

Tutorial via frugalfun4boys.com

Tutorial via frugalfun4boys.com

Tot de meest fascinerende insecten behoren zeker libellen. Ze maken misschien indruk op de jongste kinderen als ze ze in het echt zien, maar dat zal zeker niet het geval zijn met deze zachte en kleurrijke exemplaren, gemaakt met pijpenragers en veelkleurige knopen. Ze kunnen op duizend verschillende manieren worden gepersonaliseerd.

Tutorial via paper-and-glue.com

Tutorial via paper-and-glue.com

Een kartonnen knipsel, of tenminste een vrij dik vel papier (anders kun je elk papier gebruiken, en het op een kartonnen stuk plakken), en wat knopen: dit is het idee voor een gepersonaliseerd schilderij, maar misschien ook voor een speciale wenskaart. Je hoeft alleen maar de omtrek te tekenen die met knopen moet worden gevuld en dan veel plezier met het maken van het mozaïek met behulp van wat hete lijm.

Advertisement
Fatto, OG fatta

Fatto, OG fatta

Knopen zijn ook perfect om leuke halskettingen te maken: deze bijvoorbeeld is gemaakt door gele knopen achter elkaar te rijgen, die eerst in diameter groeien en dan kleiner worden. Je voegt vilten blaadjes toe (of crêpe-rubber en dergelijke) en er ontstaan heel veel kleurrijke ananassen.

Tutorial via artsycraftsymom.com

Tutorial via artsycraftsymom.com

Een houten stokje van het soort dat gebruikt wordt voor ijsjes is de ideale steun om er enkele knopen in regenboogtinten op te plakken. Voeg dan aan één uiteinde een papieren snuit toe met antenne en kleefogen, en daar heb je een schattig gekleurd rupsje. Klaar om hem de naam te geven die je wilt?

Dit zijn echt eenvoudige en schattige knutselwerkjes, de moeite waard om plezier met de kinderen te hebben!

Advertisement