Weg met onaangename geuren: laat tapijten en vloerbedekking lekker ruiken met een eenvoudige DIY methode

door Natasja

31 Januari 2023

Weg met onaangename geuren: laat tapijten en vloerbedekking lekker ruiken met een eenvoudige DIY methode
Advertisement

Tapijten, vloerkleden en vloerbedekking zijn een groot gemak in huis, maar ook een unieke aankleding van verschillende kamers. Ze hebben echter een nadeel waar we allemaal mee te maken hebben: het feit dat ze gemakkelijk vuil worden en niet zo gemakkelijk schoon te maken zijn. Met name als we erin slagen vlekken en vuilkringen te voorkomen, leidt voortdurend gebruik toch tot de vorming van onaangename geuren.

Soms is het dus niet voldoende om vaak te stofzuigen, maar is het beter om een luchtverfrisser te gebruiken die de onaangename geuren neutraliseert en in plaats daarvan een aangename geur verspreidt. Gelukkig is het iets wat we thuis met weinig kosten en zeer snel kunnen bereiden.

Advertisement
Creativo

Creativo

Wat heb je nodig?

  • 230 gram natriumbicarbonaat
  • 230 gram borax
  • Mix van essentiële oliën: 3 druppels citroengras, lavendel, teatree en rozemarijn elk.

Zorg voor een glazen houder, bij voorkeur een met een opening die groot genoeg is om er gemakkelijk een vork door te steken. De inhoud moet groot genoeg zijn voor alle poeders, of gebruik verschillende kleine potjes om klaar te houden in de verschillende kamers waar je tapijten hebt (is ook een handige methode voor de badkamer!).

Giet alle ingrediënten erbij en meng goed met een vork (of ook met die kleine keukengardes die je voor eieren gebruikt), zodat de klontjes die ontstaan bij het toevoegen van de essentiële oliën worden gebroken.

Gebruik: strooi met behulp van een fijnmazig zeefje een paar eetlepels van dit geurpoeder zodat het een heel lichte sluier over het tapijt achterlaat. Voeg uiteraard meer lepels toe voor grotere tapijten of op een groter oppervlak.
Laat het minstens een half uur inwerken (maar je kunt het ook meerdere uren laten zitten) en zuig dan alles op.

Het huis zal heel anders ruiken!

Advertisement