Een schoon en natuurlijk lekker ruikende toilet: ontdek hoe je dat voor elkaar krijgt met zout

door Natasja

12 Januari 2023

Een schoon en natuurlijk lekker ruikende toilet: ontdek hoe je dat voor elkaar krijgt met zout
Advertisement

Onder de vele bekende eigenschappen van zout is een zeer belangrijke die van een waardevolle bondgenoot tegen kalkaanslag. De schurende en ontkalkende eigenschappen maken het waardevol voor vele soorten huishoudelijke reiniging.

Bij het schoonmaken van het toilet kan het bijvoorbeeld helpen om kalkaanslag te verminderen, te voorkomen of te elimineren en, met een kleine truc, kan het ook dienen om te ontgeuren. Een andere kracht van zout is dat het perfect vloeistoffen en vocht absorbeert. Vandaar het feit dat het perfect kan mengen met essentiële oliën, waardoor hun geur in de lucht vrijkomt.

Deze voordelen benutten om het toilet te reinigen en te ontgeuren is heel eenvoudig. Lees hieronder verder om uit te vinden hoe.

Advertisement
Pixabay

Pixabay

Je kunt gemakkelijk wat geparfumeerd zout bereiden om door het toilet te spoelen. Voor een hoeveelheid die een paar keer gebruikt kan worden, heb je het volgende nodig:

  • 500 gram grof zout
  • 500 gram baking soda
  • 40 druppels van een of meer essentiële oliën naar keuze

Om verder te gaan met de bereiding, doe je alle ingrediënten in een kom en meng je ze door elkaar. Zodra de poeders de essentiële oliën hebben opgenomen, kan het mengsel onmiddellijk worden gebruikt of worden bewaard in een hermetisch afgesloten recipiënt. Wat de keuze van de geurolie betreft, die kun je maken naar je persoonlijke smaak of door gebruik te maken van de verschillende voordelen van de verschillende soorten olie, afhankelijk van je behoeften. Voor in huis wordt bijvoorbeeld vaak de voorkeur gegeven aan lavendel, omdat het een ontspannende kracht heeft die altijd kan helpen in huis. In het geval van de badkamer is een andere olie die uitstekend zou kunnen werken tea tree olie, die een goede antibacteriële werking heeft. En de verschillende oliën kunnen ook worden gemengd om hun doeltreffendheid te vergroten. Het is belangrijk de aanbevolen doses niet te overschrijden, omdat alle essentiële oliën, die zeer geconcentreerd zijn, in te grote hoeveelheden giftig kunnen zijn.

Om het mengsel te gebruiken, neem de helft van de bereide hoeveelheid en spoel het door het toilet, bij voorkeur 's avonds. Laat het een nacht staan. De gecombineerde werking van zout en baking soda zal kalk helpen oplossen en eventuele bacteriegroei elimineren, terwijl de geur van de essentiële oliën zich uitbreidt, waardoor het toilet en de hele badkamer een aangename geur krijgen. Giet er 's morgens een pan kokend water in, laat het nog vijf of tien minuten inwerken en spoel door. Het resultaat zal onmiddellijk merkbaar zijn en de hele badkamer zal heerlijk ruiken.

Kende je deze methode al?

Advertisement