Haak schattige mocassin-vormige babyschoentjes

door Natasja

30 April 2022

Haak schattige mocassin-vormige babyschoentjes
Advertisement

Met haken kun je zelf een groot aantal projecten maken, waaronder veel kledingstukken voor kinderen. Met hun kleine formaat, felle kleuren en eenvoudige vormen zijn haakprojecten voor kindergarderobes vaak ideaal voor wie deze techniek nieuw is of zich ermee wil vertrouwd maken.

Tot de kledingstukken die baby's en peuters nodig hebben, behoren zachte schoentjes, die ook van wol of katoen kunnen worden gehaakt. Een heel leuk model om uit te proberen zijn mocassins, die vervolgens kunnen worden gepersonaliseerd met verschillende kleurencombinaties, strikjes en andere details.

Advertisement
Tutorial via whistleandivy.com

Tutorial via whistleandivy.com

Er zijn merken die van mocassins hun paradepaardje hebben gemaakt in de wereld van schoenen, en als je de miniatuurversies voor kinderen ziet, zien ze er altijd schattig uit. Het is niet moeilijk om hun kenmerken met haken na te maken. Deze kunnen worden gemaakt met een combinatie van basissteken (en ook de andere op de lijst), zoals half- en stokjes haken. Om de overhangende rand te maken, haak met een ribsteek, en versier dan met een contrasterend garen voor het bandje dat rond de hals van het schoentje loopt en de strik aan de voorkant maakt.

Advertisement
Tutorial via sirinscrochet.com

Tutorial via sirinscrochet.com

Mocassins in één kleur zijn ook erg mooi, kies misschien een kleur die doet denken aan het leer van traditionele mocassins. Met dikker garen of een netjes gewerkte ketting kan een strik worden toegevoegd, die doet denken aan de dikke veters van mocassins voor volwassenen!

Tutorial e video tutorial via crochetblog.net

Tutorial e video tutorial via crochetblog.net

In plaats van strikken kunnen ook tongen worden gebruikt: het bovendeel zal altijd de vorm van een mocassin hebben, maar door de toevoeging van een kleine tong met een knoopje aan de zijkant zal het meer aan kinderschoenen doen denken. Een perfecte combinatie van een volwassen model met een model ontworpen voor kinderen, en altijd aanpasbaar door het kiezen van je favoriete kleurencombinaties.

Heb je wel eens babyschoentjes gehaakt? Dit zijn snelle en gemakkelijke knutselwerkjes die een geweldig cadeau-idee kunnen zijn en vervolgens een kostbaar aandenken worden om voor altijd te bewaren!

Advertisement