Schone en geurende vloer: wat te doen als de vloer na het schoonmaken niet meer ruikt

door Natasja

16 April 2023

Schone en geurende vloer: wat te doen als de vloer na het schoonmaken niet meer ruikt
Advertisement

Hoe vaak is het je niet overkomen dat je bij het schoonmaken van de woning onaangenaam werd verrast door het aanhouden van een onaangename stof- of vochtgeur? Je hebt je vast en zeker afgevraagd wat de oorzaak is van dit vervelende ongemak en misschien heb je geen antwoord kunnen vinden op dit raadsel.

In werkelijkheid is een aangename geur in huis na het schoonmaken van de vloeren veel gemakkelijker dan je zou verwachten, en soms zijn de oorzaken van onaangename geuren echt banaal en kunnen ze in een mum van tijd worden opgelost met een paar eenvoudige trucs. In dit artikel onthullen we de geheimen voor een perfect schone en ruikende vloer na elke schrobbeurt.

Advertisement
Creativo

Creativo

Laten we beginnen met de oorzaken, die talrijk kunnen zijn:

  • stof: ben je er echt zeker van dat je al het stof van de vloer hebt verwijderd voordat je deze schoonmaakt?
  • schoonmaakmiddel: als je te veel schoonmaakmiddel gebruikt, zul je niet alleen geen beter ruikend huis hebben, maar loop je ook het risico dat je de vloer opnieuw moet wassen. Een teveel aan schoonmaakmiddel vormt een vettige laag op de vloer, waardoor deze dof wordt en onaangename geuren veroorzaakt.
  • vocht: als de dweil niet goed is uitgewrongen, blijven er waterstrepen op de vloer achter, waardoor de vloer er weer vuil uitziet en onvermijdelijk de onaangename geur veroorzaakt.
  • mop of dweil: ook de schoonmaakhulpmiddelen moet worden schoongemaakt. Dweilen, moppen en emmers die niet zijn schoongemaakt of ontsmet behoren tot de grootste oorzaken van onaangename geuren.

Dus wat kun je doen om ervoor te zorgen dat de vloer altijd lekker ruikt?

  • was de dweil, mop en emmer na elke wasbeurt grondig en ontsmet ze met bleekmiddel of, nog beter, met baking soda en azijn of citroenzuur.
  • gebruik de dweil of mop niet als ze nog vochtig zijn: leg ze na het wassen te drogen zoals elk ander wasonderdeel en gebruik ze pas als ze helemaal droog zijn.
  • schoon water: het klinkt als een banale tip, maar we wedden dat ook jij wel eens water hebt moeten gebruiken dat niet perfect schoon was bij het schoonmaken van de vloeren. Zorgen dat het dat wel is, zorgt niet alleen voor een betere hygiëne, maar ook voor een grotere kans dat het huis lekker ruikt.
  • schoonmaakmiddelen: als je er zeker van wilt zijn dat je de vloer goed schoonmaakt en ontsmet, gebruik dan het juiste wasmiddel en vooral in de juiste dosering. Je kunt ook kiezen voor natuurlijke alternatieven, zoals azijn en baking soda, die ontsmetten en, met toevoeging van essentiële oliën, een aangename geur verspreiden. Let wel op het vloertype: deze middelen zijn niet voor alles geschikt!
  • gebruik essentiële oliën: toegevoegd aan het waswater geven ze hun aangename aroma lange tijd af. Meng ze echter niet met andere schoonmaakmiddelen, maar voeg ze alleen toe aan schoon water of een mengsel van water en azijn of baking soda.

Ruiken jouw vloeren nu ook lekker?

Advertisement