Het bed opmaken: wanneer is het juiste moment? De wetenschap onthult dat

door Natasja

16 Mei 2023

Het bed opmaken: wanneer is het juiste moment? De wetenschap onthult dat
Advertisement

Het bed opmaken is een handeling die de meesten mensen morgens verrichten. Er zijn mensen die het opmaken zodra ze hun voeten op de grond zetten, mensen die wachten tot ze ontbeten hebben, en mensen die het net voor ze het huis verlaten weer opmaken. En dan zijn er nog degenen die de filosofie omarmen van "ik moet het vanavond toch weer opmaken, dan kan ik het net zo goed niet opmaken" en zich niets aantrekken van tradities, orde en regels.

Voor velen is 's morgens het bed opmaken een manier om de dag te beginnen met de juiste hoeveelheid optimisme en doelgerichtheid, alsof het voltooien van die ene kleine taak de rest van de dag productiever en bevredigender maakt. Er is echter een precies tijdstip om het bed op te maken en een Britse studie van de Kingston University onthult ons dat.

Advertisement
Creativo

Creativo

Dr. Stephen Pretlove en zijn team van onderzoekers voerden een studie uit die onthulde wat de ideale tijd is om het bed op te maken. Je zult verbaasd zijn te ontdekken dat het niet de ochtend is zodra je wakker wordt. Volgens de onderzoekers is het namelijk zo dat het 's morgens opmaken van het bed, zodra je wakker wordt, de mijten de kans geeft te gedijen en langer te leven, wat een aantal problemen veroorzaakt voor de menselijke bewoners van de bedden die ze als hun thuis kiezen.

Laten we eens kijken waarom: gedurende de nacht hopen warmte en vocht zich op onder de dekens en komen ze vrij uit het lichaam van de bewoners, vooral in bijzondere omstandigheden zoals wanneer het erg warm is of wanneer ze specifieke problemen hebben. Daarom is het van fundamenteel belang om 's morgens bij het opstaan de dekens volledig open te slaan, zodat de lakens zoveel mogelijk aan de lucht worden blootgesteld. Een andere fundamentele handeling die elke ochtend moet worden verricht, is het openen van het raam om de vochtigheidsgraad te verlagen.

Op die manier zal de populatie mijten en spinachtigen die tussen de dekens leeft een moeilijker en korter leven beschoren zijn door uitdroging. En je zult gezonder leven en afscheid nemen van het ongemak van deze onzichtbare en vervelende gasten.

Een onopgemaakte bed mag dus, tenminste tot lunchtijd. En als je de hele dag niet thuis bent? Dan is het beter om het bed op te maken als je 's avonds thuiskomt, dan heb je minder risico op mijten.

En als je een groot voorstander bent van netheid, vind je vast wel een manier om zelfs een onopgemaakt bed er netjes uit te laten zien.

Advertisement