9 handige trucs om te kennen en te gebruiken in de keuken

door Natasja

15 April 2023

9 handige trucs om te kennen en te gebruiken in de keuken
Advertisement

De keuken bestaat, zoals we weten, niet alleen uit heerlijke gerechten die moeten worden bereid, maar ook uit voedsel dat op de juiste manier moet worden bewaard, keukengerei dat op orde moet worden gebracht, dingen die moeten worden schoongemaakt, gesneden, geschild, enzovoort.

Het is, kortom, een plek die veel zorg en aandacht vraagt en dat houdt in dat je over veel kennis en informatie moet beschikken om hem goed te laten functioneren. In de ogen van degenen die niet erg praktisch en gewend zijn in de keuken te staan, lijkt dit alles misschien erg ingewikkeld om te leren en in praktijk te brengen. In werkelijkheid is het gewoon een kwestie van een beetje ervaring opdoen en de juiste trucs leren kennen om het leven gemakkelijker te maken.

Met dit in gedachten hebben we hieronder enkele tips en trucs geselecteerd die het je echt gemakkelijker kunnen maken in de keuken. Neem een kijkje en je zult het begrijpen waar we het over hebben.

via Creativo/Facebook

Advertisement
Creativo/Facebook

Creativo/Facebook

Een probleem dat we vaak hebben met bepaalde flessen olie is dat je ze niet goed kunt doseren. Bij plastic flessen, die typisch zijn voor bepaalde oliën maar ook voor azijn en andere producten, kan je het deel van de dop dat op een lipje lijkt, losmaken en omkeren door het in het resterende deel van de dop te klemmen. Op die manier blijven alleen kleine gleufjes open die de doorstroming van de olie regelen en je in staat stellen deze op de meest geschikte manier te doseren.

Advertisement
Creativo/Facebook

Creativo/Facebook

Als je uien snijdt en je de geur niet uit je huid weg krijgt, probeer dan eens een aardappel doormidden te snijden en op je handen te wrijven. Het schijnt het perfect te neutraliseren.

Creativo/Facebook

Creativo/Facebook

Het snijden van hete pepers vereist handigheid, in die zin dat ze altijd bij het steeltje moeten worden vastgehouden en zo min mogelijk moeten worden aangeraakt, vooral aan de binnenkant. Als je echter echt niet kunt voorkomen dat je in contact komt met de zaden en de meest prikkende delen, kun je, om te voorkomen dat je handen verbranden, er wat olie op doen en wrijven.

Creativo/Facebook

Creativo/Facebook

Om verpakte kazen goed te bewaren, snij het deel dat je nodig hebt af terwijl het product nog verpakt is. Haal het afgesneden deel van de kaas uit het papier en gebruik het als kapje om de resterende kaas te bewaren.

Creativo/Facebook

Creativo/Facebook

Om geen olie te verspillen en het goed te kunnen doseren, vooral bij het invetten van potten, borden en pannen, kun je proberen het over te gieten in een spuitbus. Je zult onmiddellijk merken hoe praktisch deze oplossing is.

Advertisement
Creativo/Facebook

Creativo/Facebook

Als je reeds begonnen fruit, groenten en groenten wilt bewaren, hoef je alleen maar het eerste deel van de groente in kwestie te bewaren, af te snijden wat je nodig hebt en het met een tandenstoker terug te steken op het deel dat je in de koelkast wilt bewaren. Het voedsel is dan langer houdbaar en je voorkomt een hoop verspilling.

Als je nieuwsgierig bent om de beschreven stappen beter te begrijpen en de overige trucs te leren, raden we je aan onderstaande video te bekijken.

Advertisement