16 ingenieuze trucs voor een opgeruimd huis

door Natasja

09 April 2023

16 ingenieuze trucs voor een opgeruimd huis
Advertisement

Het is fijn om een huis te hebben dat altijd opgeruimd en schoon is, en om dat te bereiken weten we dat we veel moeite moeten doen en de verschillende klusjes nooit uitstellen. Maar het is ook zo dat trucs die alles netter en aangenamer kunnen maken heel handig zijn, en alles bij elkaar kunnen ze het verschil maken, waardoor het resultaat van je werk nog bevredigender wordt.

Er is een eenvoudige handeling om de lakens perfect rond de matras te schikken, een gemakkelijke en helemaal niet vermoeiende methode om houten snijplanken te ontvetten, een goedkope truc om eindelijk het vuil op te zuigen in de spleten waar de stofzuiger niet bij kan. Lees verder om deze waardevolle tips toe te passen!

via Creativo/Facebook

Advertisement

Gordijnen stijlvol vastbinden

Gordijnen stijlvol vastbinden

Creativo/Facebook

Gordijnen die opzij worden getrokken zien er vaak mooi uit op zichzelf, maar als ze worden vastgehouden met een paar clips zien ze er eleganter uit. Heb je die niet? Geen probleem: met een hard rond element, zoals sommige houten of plastic armbanden, maak je in een handomdraai een strik!

Advertisement

Kabels netjes op het nachtkastje of bureau

Kabels netjes op het nachtkastje of bureau

Creativo/Facebook

Om de oplaadkabel altijd terug te vinden als je in bed ligt, op de bank ligt of aan je bureau zit, kun je een eenvoudig zelfklevend haakje, klein en van metaal gebruiken: zo kan je het uiteinde dat je nodig hebt eenvoudig pakken, en loop je niet het risico het te pletten, het achter het meubelstuk te verliezen of per ongeluk de hele kabel uit de oplader te trekken.

Meer ruimte voor lakens in kledingkasten

Meer ruimte voor lakens in kledingkasten

Creativo/Facebook

Het vouwen van lakens is vervelend, vooral als het lakens zijn met elastische hoeken die elke poging tot precisie lijken te weerstaan - maar zelfs daarvoor zijn er technieken om te proberen! Stel dat het je gelukt is de lakens op te vouwen, je stapelt de hele set op en legt het in de kastlade. Maar telkens als je de schone lakens pakt, verplaats je onvermijdelijk ook de andere, en in een mum van tijd ontstaat er een onoverzichtelijke stapel. 

De truc om nooit te vergeten is om alle delen van het laken in een van de twee kussenslopen te stoppen, zodat alles gescheiden blijft en je altijd meer ruimte in de la hebt!

Spleten, geen probleem!

Spleten, geen probleem!

Creativo/Facebook

Zelfs de krachtigste stofzuiger kan, als hij niet is uitgerust met een geschikt mondstuk, dunne spleten, zoals die waarin ramen lopen, nooit echt schoonmaken. Maar het enige wat je hoeft te doen om dit probleem te omzeilen, is een kartonnen koker een beetje te knijpen, zoals die van wc-rollen!

Ontvet moeiteloos snijplanken

Ontvet moeiteloos snijplanken

Creativo/Facebook

Houten snijplanken zijn snijplanken die het meeste vocht krijgen van vlees, vis, groenten en diverse specerijen - zozeer zelfs dat ze volgens deskundigen alleen mogen worden gebruikt voor groenten of fruit, en in andere gevallen om hygiënische redenen de voorkeur geven aan metalen exemplaren. Dus als je ervoor wilt zorgen dat je ze goed wast, moet je niet alleen met een spons schrobben.

Neem een bakplaat, vul die met een paar vingers heet water, leg de snijplank erin en zorg dat het water hem onderdompelt. Voeg wat afwasmiddel toe en laat het een uur of langer weken. Je zult zien dat het vuil naar de oppervlakte komt! Denk er dan aan de snijplank goed te laten drogen, aan de lucht, alvorens hem op te bergen.

Advertisement

Meer ruimte in de kasten

Meer ruimte in de kasten

Creativo/Facebook

Er zijn kleine trucjes waarmee je kostbare centimeters in de kasten kunt winnen: bij wijnglazen is het bijvoorbeeld beter om ze naast elkaar te zetten, waarbij je er één ondersteboven en één rechtop houdt, zodat de bovenste delen geen ruimte stelen. Koffiekopjes daarentegen kun je per twee stapelen, maar de bovenste horizontaal in de onderste plaatsen.

Ontdek nog veel meer handige trucs in onze onderstaande video.

Advertisement