IKEA Hack: het snelle werkje om van een wasmand een prachtig tafeltje te maken

door Natasja

18 April 2023

IKEA Hack: het snelle werkje om van een wasmand een prachtig tafeltje te maken
Advertisement

Het is zeker leuk om door catalogi te bladeren, online te surfen en in winkels te struinen op zoek naar het juiste meubelstuk voor ons, maar er is ook iets heel bevredigends aan om het zelf te maken. Op die manier hebben we het gevoel dat we het meubel een nog persoonlijker karakter geven, om nog maar te zwijgen van de trots dat we iets zelf hebben gemaakt. Natuurlijk is beginnen met het basismateriaal werk voor experts, maar er zijn ook andere manieren om op een gepersonaliseerde manier het huis in te richten, zoals het transformeren of inventief combineren van kant-en-klare stukken, waarbij het gebruik ervan fantasievol wordt veranderd.

Heb je bijvoorbeeld ooit gedacht, terwijl je tussen de wasmanden in een IKEA-winkel liep, dat één daarvan het tafeltje zou kunnen worden dat je zocht? Dat idee stelde ook een creator, Everything Eryn, op Instagram voor. Lees verder om meer te weten te komen over deze snelle en eenvoudige hack.

via EVERYTHING ERYN/Instagram

Advertisement
Video tutorial via everythingeryn/Instagram

Video tutorial via everythingeryn/Instagram

Met een minimale uitgave laat de vrouw in haar video zien hoe ze de mand omtoverde tot de basis van een stijlvol tafekthe. "Het is zeer duurzaam en echt chique! In plaats van hem als salontafel te gebruiken, besloot ik hem in de slaapkamer te zetten en hem als bijzettafel te gebruiken! Hoewel het ontwerp van de kamer vrij modern is, past het tafeltje er mooi bij. Misschien kun je de plank impregneren of verven om hem nog mooier te maken!".

Wat je nodig hebt om een soortgelijk resultaat te bereiken als de creator is een IKEA rotan mand, model SNIDAD. Verder een rond houten blad (het blad die in de video wordt gebruikt is gekocht in een warenhuis), sterke houtlijm, een potlood en een meetlint.

Om ervoor te zorgen dat de mand goed op de grond rust wanneer hij ondersteboven staat, moet je eerst de handvatten verwijderen, zodat de ronde bodem helemaal op dezelfde hoogte staat. Plaats vervolgens de bodem van de mand op het ronde blad en help jezelf met het meetlint om hem goed te centreren, zodat hij stabieler staat, en teken de omtrek af met het potlood.

Op dit punt hoef je alleen nog maar lijm aan te brengen en gebruik je zware voorwerpen om de mand op het hout te drukken zodat de lijm goed uithardt.

Het is echt heel eenvoudig, en je kunt de verschillende stappen en het eindresultaat zien door op deze link https://www.instagram.com/reel/CHLdMqfJ4OP/ te klikken.

Advertisement