IKEA Hack: hoe maak je een multifunctioneel bureau voor de kinderkamer?

door Natasja

29 Januari 2023

IKEA Hack: hoe maak je een multifunctioneel bureau voor de kinderkamer?
Advertisement

De kinderkamer is meestal de kamer die het best georganiseerd moet worden. Er moet rekening worden gehouden met de behoeften van steeds groter wordende en veranderende personen, en biedt vaak onderdak aan meer dan één persoon, waardoor een strikte en georganiseerde indeling van de ruimte nodig is om alles wat de verschillende leeftijdsgroepen nodig hebben op een ordelijke manier op te bergen.

Creativiteit en organisatie zijn de sleutelwoorden bij het inrichten van kinderkamers.

Wat als we je vertellen dat je met twee IKEA elementen en een beetje creativiteit een multifunctioneel bureau kunt maken dat perfect is voor de kinderkamer? Lees verder en ontdek hoe je dat kunt doen.

via @elocinhome/TikTok

Advertisement
@elocinhome/TikTok

@elocinhome/TikTok

De Tiktokker @elocinhome, verspreider van interieur- en decoratietips, heeft een video gedeeld waarin ze laat zien hoe ze met twee IKEA-elementen, een boormachine en een paar schroeven een ongelooflijk handige constructie weet te maken. Het is een bureau, met ingebouwde planken eronder, dat echt perfect en ook heel mooi is voor de inrichting van een kinderkamer.

Als je het wilt namaken, heb je alleen maar het volgende nodig:

  • twee TROFAST opbergcombinaties met speelgoedkisten van IKEA
  • een EKBACKEN werkblad van IKEA
  • een boor en schroeven

Om de creatie waarover we het hebben samen te stellen, moet je de twee houten opbergcombinaties nemen en ze aan de uiteinden van de muur plaatsen. Deze meubelstukken bestaan uit compartimenten van verschillende hoogte, die samen een trap vormen. Door ze te plaatsen met het hogere deel naar de hoek van de kamer en het lagere deel naar binnen, heb je de mogelijkheid om het werkblad op het middelste deel van de opbergcombinaties te plaatsen, d.w.z. op het tweede vak. Daar bevestig je het met de boor en schroeven, zodat je een prachtig bureau krijgt.

Wat je krijgt is een constructie compleet met een werkblad waar je kunt lezen of studeren en vakken met laden waar je speelgoed voor de kleintjes en andere persoonlijke bezittingen of boeken voor schoolkinderen kunt opbergen. Het wordt dus een multifunctioneel meubelstuk dat geschikt is voor de allerkleinsten vanaf jonge leeftijd, maar ook voor de latere stadia van hun groei.

Als je denkt dat dit een geschikte creatie is voor jouw behoeften, hoef je alleen maar de video https://www.tiktok.com/@elocinhome/video/7075574066966449414 te bekijken om de details te bekijken en te begrijpen hoe je te werk moet gaan.

Veel plezier!

Advertisement