Een keukeneiland toonbank: 11 geweldige suggesties om het van pallets te maken

door Natasja

07 Februari 2023

Een keukeneiland toonbank: 11 geweldige suggesties om het van pallets te maken
Advertisement

In de keuken is het altijd handig om veel ruimte te hebben om te werken zonder alles op kleine plankjes te moeten proppen, om dan onvermijdelijk de eettafel en ander oppervlakken in beslag te nemen. Waar mogelijk is het installeren van een eiland dat extra ruimte biedt om spullen op te bergen, gerechten te bereiden, maar bij gelegenheid ook te eten, dus van onschatbare waarde. Helaas zijn echt grote eilanden met alles erop en eraan het voorrecht van grotere keukens. Wat kan je doen bij kleinere keukens? Je hoeft het niet per se op te geven: je kunt toonbanken installeren, waar je met krukjes (vaak eronder verborgen als ze niet nodig zijn) kunt eten, en die anders als extra werkblad fungeren.

En deze keukeneiland toonbanken kunnen ook van pallets worden gemaakt. Hieronder staan enkele suggesties om je een idee te geven.

Advertisement

Een hele smalle die aan de zijkant tegen de muur leunt. Het dient ook om ruimtes ideaal te scheiden.

Advertisement

Nog een idee voor een echt krappe ruimte: dit aanrecht is echt smal, met net genoeg ruimte om even snel te eten, zonder alles te moeten verplaatsen naar de eettafel die misschien in een andere ruimte staat.

Een model met een bredere plank, geschilderd om te contrasteren met de constructie eronder. Het bijzondere is dat er niet alleen ruimte is voor planken onder het bovenste blad, maar dat je de krukjes ook kunt verbergen als ze niet nodig zijn, zodat ze niet in de weg staan.

Het eenvoudigste ontwerp heeft twee pallets die van binnenuit tegenover elkaar staan, aan de bovenkant verbonden door een houten blad, en net genoeg gescheiden om er nog een lat onder te leggen, die als handige plank fungeert.

Maar als je besluit de richting van ten minste één van de pallets te veranderen, waardoor het ooit "beloopbare" deel naar binnen is gericht, kun je opbergvakken naar buiten creëren.

Advertisement

Over het algemeen wordt voor de planken meer bewerkt hout gebruikt, misschien zelfs laminaat. Of ook melamine.

Een andere te overwegen combinatie is een glasplaat voor de bovenkant van de pallet.

Advertisement

Omdat het gerecycled hout is, moet het altijd goed behandeld en geschuurd worden, en daarna kun je het verven in de kleur van je keuze.

Als je een beetje vertrouwd bent met hout bewerken zijn dit echt eenvoudige projecten die allemaal kunnen worden aangepast!

Advertisement

En niets belet dat het project wordt uitgebreid tot een meubelstuk van aanzienlijke omvang.

Misschien vind je het idee wel zo leuk dat je het ook wilt namaken voor een buitenbar!

Zou je je huis willen inrichten met deze keukeneiland toonbanken van pallets?

Advertisement