Ruimtebesparende ideeën: 9 waardevolle ideeën voor een slimme woninginrichting

door Natasja

31 Maart 2023

Ruimtebesparende ideeën: 9 waardevolle ideeën voor een slimme woninginrichting
Advertisement

Ruimte in huis, weet je, vooral als je er niet veel van hebt, lijkt nooit genoeg te zijn. Iedereen kan zeggen dat hij of zij zich wel eens in een positie heeft bevonden waarin hij of zij op zoek was naar strategieën om ruimte in huis te winnen of zelfs niet-essentiële spullen die veel ruimte in beslag namen, moest weggooien of wegleggen. Ruimtegebrek heeft vaak gevolgen voor zowel de orde als de organisatie in huis, zodat het van het grootste belang is manieren te vinden om dit op te lossen.

De toe te passen strategieën kunnen preventief zijn, en dus betrekking hebben op de keuze van voorwerpen en meubilair bij de inrichting van een woning, of beslissend, wanneer je een gebrek aan ruimte in een reeds ingerichte woning wil verhelpen.

We hebben hieronder voor je enkele inrichtingsideeën verzameld die in beide gevallen nuttig kunnen zijn.

Advertisement

Een plank met een klein opklapbaar tafeltje is een uitstekende oplossing voor wie weinig ruimte heeft in de slaapkamer. Het is een zeer handige manier om dit onmisbare meubelstuk niet op te hoeven geven en de rommel te vermijden die een normaal nachtkastje met zich meebrengt.

Advertisement

'Zakken' in kledingkasten van welke aard dan ook kunnen je veel ruimte besparen. En bedenk dat het elementen zijn die gemakkelijk kunnen worden toegevoegd aan elk soort constructie die al in huis aanwezig is.

Een oud tijdschriftenrek kan dankzij zijn vorm en capaciteit een uitstekende ruimtebesparende toiletpapierhouder worden. Het is een creatief recyclingwerkje die iedereen zonder veel kosten of moeilijkheden kan uitvoeren.

En wat te denken van het benutten van de lege muur achter het toilet door daar een houten ladder of planken te plaatsen om alles op te bergen waar je niet weet waar je het moet laten?

Planken in alle soorten en vormen zijn de bekendste en meest gebruikte van de ruimtebesparende oplossingen. Het lijkt vanzelfsprekend, maar ze blijken altijd een zeer doeltreffende en esthetische keuze.

Advertisement

Het gebruik van verticale uittrekbare laden is een steeds populairdere strategie die aan elke behoefte kan worden aangepast. In een smalle ruimte tussen de muur en de wasmachine kan een opstelling voor wasmiddelen en dergelijke alleen maar een uitstekende keuze blijken.

Op plaatsen waar weinig ruimte is om een meubel te plaatsen, maar waar je toch niet wilt afzien van het gemak van een element waarin je spullen kunt opbergen, kun je kiezen voor een platte kast van het schoenenkasttype, die zowel voor schoenen als voor andere dingen kan worden gebruikt.

Advertisement

De spiegel die open kan en vele planken verbergt, waarop schoonheids- en andere producten kunnen worden geplaatst, is een ander designjuweeltje om te overwegen voor de badkamer of een andere ruimte in huis.

En tot slot kan de bovengenoemde verticale uittrekbare lade, indien deze in een hoge ruimte is geplaatst, gemakkelijk een zeer handige opbergruimte worden voor bezems en schoonmaakmiddelen.

Is er onder deze oplossingen een oplossing die jij onmiddellijk zou kiezen?

Advertisement