Creatief Pasen: 8 fantastische ideeën voor het versieren van eieren met decoupage

door Natasja

04 April 2023

Creatief Pasen: 8 fantastische ideeën voor het versieren van eieren met decoupage
Advertisement

Eieren versieren tijdens de paasperiode is een van de leukste en populairste traditionele activiteiten. Het wordt vaak gebruikt om het huis te versieren of gewoon om kinderen te vermaken als een creatieve activiteit. Meestal worden plastic of polystyreen eieren gebruikt en meestal worden ze beschilderd met water- of acrylverf.

Voor degenen die niet vertrouwd zijn met verven en tekenen kan dit echter betekenen dat de eieren een echt rommeltje worden. Een alternatieve en vrij eenvoudige techniek is decoupage. De techniek bestaat erin eieren te versieren door papier, stof of stukjes daarvan met een penseel en vinyllijm aan te brengen om een bedrukt effect te verkrijgen.

We hebben hieronder een reeks ideeën verzameld om deze techniek op een originele manier toe te passen en zo prachtige eieren te maken.

Natuurlijke illustraties van planten en dieren zijn meestal het populairst. Ze namaken door ze uit decoupage-papier, versierde servetten of andere materialen te knippen en met vinyllijm aan te brengen, is een geweldige manier om prachtige ontwerpen op eieren te maken.

Advertisement

Ook hier, door onderwerpen uit te knippen kun je iets grappigers en minder realistisch kiezen, zoals geïllustreerde konijntjes, die tot de populairste onderwerpen voor kinderen behoren.

Voor meer originele en artistieke eieren kan een leuk idee zijn om een basis te maken met krantenvellen en daar, eenmaal droog, andere onderwerpen op aan te brengen. Gekleurde bloemen, bijvoorbeeld, zorgen voor een heel mooi contrast.

Hetzelfde werkje dat we hierboven noemden, namelijk het uitknippen van schattige geïllustreerde onderwerpen zoals konijnen en kuikens, kan worden gedaan op een vooraf gekleurde ondergrond in plaats van op een neutrale of witte ondergrond.

Na het aanbrengen van vellen krantenpapier of papier met daarop gedrukte woorden, kan het alternatief zijn om details toe te voegen zoals touw, bloemen, linten, gras of stro.

Advertisement

Een andere geweldige must-have zijn eieren bekleed met gekleurde stof. In dit geval kun je je echt uitleven met je keuze van stof en fantasie.

En voor muziekliefhebbers, waarom niet bladmuziek uitknippen en aanbrengen op een witte ondergrond. Het resultaat is spectaculair en zeer origineel.

Advertisement

Voor een meer klassiek effect en een bijzonder elegant resultaat, dat doet denken aan bedrukt keramiek, breng op de witte ondergrond illustraties aan die fresco's of schilderijen simuleren, nadat je ze zorgvuldig en nauwkeurig hebt uitgeknipt.

Welke van deze paaseivariaties zou je onmiddellijk willen namaken?

Advertisement