12 winnende voorstellen om de tafel in stijl te dekken met Pasen

door Natasja

02 April 2023

12 winnende voorstellen om de tafel in stijl te dekken met Pasen
Advertisement

Het is fijn om bij feestelijke gelegenheden met vrienden en familie rond de tafel te gaan zitten om samen feest te vieren, zoals de paasdagen. En als je een lunch of diner organiseert, bepaal je meestal niet alleen het menu, maar haal je ook het mooiste servies uit de kast, dat van belangrijke gelegenheden. Natuurlijk wordt al deze aandacht door elke gast al gewaardeerd, maar je kunt nog een stap verder gaan: de tafel in thema versieren, met alle kleuren en symbolen die je helemaal in de feeststemming brengen.

Zo zijn er met Pasen veel verwijzingen naar de ontwakende natuur, dus planten, bloemen en kleuren die je aan de aarde doen denken. Er zijn natuurlijk ook konijnen, kuikens, wortelen en nog veel meer. Bekijk onderstaande ideeën voor inspiratie.

Advertisement
myscandinavianhome.com

myscandinavianhome.com

Als je geen tijd hebt, of de voorkeur geeft aan een minimale stijl in volledig Scandinavische smaak, knoop dan gewoon het servet om een ei en voeg een paar groene of bloemige takjes toe. Het wordt een zeer elegant gestileerd konijntje.

Advertisement
satoridesignforliving.com

satoridesignforliving.com

Met takjes rozemarijn, of een soortgelijke plant, kun je een soort nestje maken waarin het ei gelegd kan worden.

Je kunt jezelf ook helpen met takjes en mos, als je daar gemakkelijk aan kunt komen.

Als je van iets meer opvallends houdt, moet je je ook richten op tafeldecoraties. Het is leuk om echte planten en bloemen te kunnen kopen, maar ook met synthetische alternatieven die jarenlang gerecycled kunnen worden, kun je nog steeds kleurrijke resultaten bereiken!

Een dienblad vol mos in het midden, een paar thematische beeldjes en vervolgens servies dat de neutrale kleuren van de natuur oproept: geraffineerd en perfect gethematiseerd, maar ook gemakkelijk aanpasbaar naar wens!

Advertisement

Als je wit keramiek hebt, zoals melkkannen, theepotten en dergelijke, ook al zijn ze van verschillende stijlen, zijn het allemaal geschikte plantenbakken. Vul ze met knoppen en bloeiende takjes en zet ze eventueel op houten schijven of voeg er gekleurde eieren aan toe!

Voor een uitbarsting van vrolijkheid alles in oranje tinten decoreren, met wortels als versiering, ook een fris en leuk idee.

Advertisement

Voor meer neutrale opstellingen kun je placemats van stro of andere natuurlijke vezels gebruiken. En enkele thematische beeldjes die dan gemakkelijk terug kunnen op de planken overal in de kamer.

Geen tijd om tafelkleden of borden te kopen? Kies dan voor witte, en fleur ze op met servetten in een lentekleur. Een paar eieren of ook chocolade konijntjes, en je bent klaar!

Advertisement
entertainingdiva.com

entertainingdiva.com

Met een beetje tijd kun je betoverende kettingen van vlinders maken van gekleurd papier, in bijpassende kleuren, en ze van het plafond boven de tafel laten hangen: een sprookjestafel!

Voor een eenvoudig vleugje klasse wordt de elegant gedekte tafel 'Paasachtig' met een schaal vol gekleurde eieren, of ook chocolade eitjes. Eén voor elke gast. Minimale inspanning, prachtig resultaat.

Advertisement
hallstromhome.com

hallstromhome.com

Een ander idee om van wat je al hebt een perfecte paasset te maken is om wat wolvilt of vilt te kopen en daar konijnvormige placemats uit te knippen!

Vrolijk Pasen!

Advertisement