Paaskaarsen: 10 ideeën om betoverende DIY kaarsen te maken

door Natasja

29 Maart 2023

Paaskaarsen: 10 ideeën om betoverende DIY kaarsen te maken
Advertisement

Bij een belangrijke gelegenheid of gebeurtenis een kaars aansteken om het huis te versieren, tijdens een lunch of diner, of zelfs gewoon in combinatie met een feestelijk moment, is altijd een klein feestelijk gebaar dat veel doet om de juiste sfeer te creëren. Ook met Pasen kunnen we kaarsen maken die herinneren aan de thema's en versieringen die typisch zijn voor dit feest, door ze met je eigen handen te maken of door de beste materialen te kiezen om kant-en-klare kaarsen te versieren.

Eieren zijn altijd de hoofdrolspelers, maar niet alleen: bloemen en natuurlijke details zijn bijna onmisbaar met Pasen, een feest van wedergeboorte dat samenvalt met het ontwaken van de natuur. Hieronder vind je enkele ideeën waaruit je inspiratie kunt halen.

Advertisement

Als je eieren gebruikt, zowel echte, als - wat gemakkelijker - lege plastic exemplaren, kun je daar gemakkelijk kaarsenmallen van maken. Er bestaan ook speciale siliconenmallen, ook versierd, om waskaarsen van elke kleur te maken.

Advertisement
sugarspiceandglitter.com

sugarspiceandglitter.com

Eenmaal gemaakt, zul je moeten nadenken over hoe je ze gaat uitstallen, en een eierdoos is een leuk idee. Maar er zijn ook keramische eierdoosjes die spectaculair zijn voor soortgelijke decoraties.

Bij het maken van de kaars kun je niet alleen besluiten kleurstoffen toe te voegen om de was te verven, maar ook denken aan het versieren van de buitenkant van de kaars met glitters, stickers, metalen stippen enz.

Tutorial via lilyardor.com

Tutorial via lilyardor.com

Ook in mallen of eierschalen die alleen aan de punt zijn gebroken, kun je een kaars maken met een uitgesproken moderne uitstraling: een cementen basis en daarop was.

Tutorial via homebakedbliss.com

Tutorial via homebakedbliss.com

Het eierdoosje is perfect als basis voor eenvoudige, rustieke tafeldecoraties. Als je een balkon of tuin hebt, volstaan een paar bladeren, papierstroken en madeliefjes om het te versieren.

Advertisement

Heb je geperste bloemen klaargemaakt voor een of ander project? Je zou ze kunnen gebruiken voor paaskaarsen, ook eivormige!

En ook als je gewoon de bodem van een eierschaal vult met was, met de lont in het midden, heb je hele mooie kaarsen gemaakt. Nog mooier als je ze kleurt en als je wilt, kun je ook een paar druppels van een essentiële olie naar keuze (of zelfs kruiden) gebruiken om ze een unieke geur te geven.

Om de kaarsen te kleuren kun je wat kleurstof voor levensmiddelen of ook waskrijt in de hete was smelten.

Advertisement

Heb je alleen gewone kaarsen? Geen nood, je kunt ze omwikkelen met touw, vormen ophangen die aan Pasen doen denken, zoals een konijntje of een duif van een willekeurig materiaal, en misschien wat bloemen toevoegen.

En als je standaard kaarsenpotten en -schalen hebt, kun je die gewoon vullen met bloemen en decoraties in het thema van het feest in kwestie.

Advertisement

Een leuk en eenvoudig idee is ook om de onderkant van de kaars te omringen met verstrengelde takken, die een nest vormen, en dan te versieren met kleine eieren (nep, echt, chocolade... wat je maar wilt) en een paar blaadjes of bloemen (ook die, echt of nep).

Vrolijk Pasen!

Advertisement