Pasen: doe inspiratie op voor fantastische tafeldecoraties

door Natasja

05 April 2022

Pasen: doe inspiratie op voor fantastische tafeldecoraties
Advertisement

De feestdagen zijn een gelegenheid om samen te vieren, eventueel rond de gedekte tafel, en met Pasen is het ook leuk om een maaltijd te organiseren om te delen met familie of vrienden. Om de tafel te versieren, kun je dus niet alleen gebruik maken van het beste servies, maar ook van enkele composities om in het midden van de tafel te zetten.

De paastafeldecoraties zijn meestal geïnspireerd op de lente, het ontwaken van de natuur, de dieren die met deze periode worden geassocieerd en ook religieuze of traditionele symbolen. Dus bloemen, konijntjes, eieren en meer zullen de hoofdrolspelers zijn. Hier zijn wat ideeën ter inspiratie.

Advertisement

Als je een kegel over hebt die gebruikt worden voor de kerstboompjes, kun je die ook met Pasen gebruiken, bedekt met gekleurde eieren!

Advertisement

Het vergt een beetje voorbereiding, maar deze ideeën van kopjes of theepotten die bloemen en versieringen in een schoteltje gieten alsof ze in de lucht hangen, zijn werkelijk schilderachtig.

Veel eierschalen beschilderd en dan aan elkaar gelijmd om een compositie te maken die de zwaartekracht tart.

awonderfulthought.com

awonderfulthought.com

Als je een paar, lange, smalle, stukken hout hebt om te gebruiken, zal het er perfect uitzien in het midden van de tafel met de gekleurde eieren erop.

Een ander idee voor een decoratie waarmee je een heel eind komt, met de eieren rustend op stokjes die in een houten staaf zijn gestoken: eenvoudig en creatief.

Advertisement

De etagère met meerdere lagen is een geweldig podium voor themadecoraties en is gemakkelijk te verplaatsen!

Omgekeerde glazen: eronder kun je allerlei voorwerpen plaatsen, en bovenop kaarsen.

Advertisement

Een glazen vaas vol eieren (of eventueel ook beschilderde stenen!) waarin je enkele bloesemtakken steekt: het is in heel weinig tijd tijd klaar!

Als je gekleurde snoepjes hebt (maar ook kralen of andere soortgelijke voorwerpen) kun je kleurrijke lagen maken als basis waarin je bloesemtakken, of ook kunstbloemen kunt steken.

Advertisement

Er zijn ook fantastische ideeën om kool te gebruiken als vaas om te vullen met bloemen: denk aan de vele variaties, met kool van verschillende kleuren en soorten.


Een aardewerken pot met schotel wordt in een handomdraai een mooie tafeldecoratie, gewoon wat versieringen erop en wat groene takken zijn genoeg!

Vrolijk Pasen!

Advertisement