Platte dweil versus roterende mop: een vergelijking van de twee hulpmiddelen in een nuttige TikTokvideo

door Natasja

17 April 2022

Platte dweil versus roterende mop: een vergelijking van de twee hulpmiddelen in een nuttige TikTokvideo
Advertisement

Bij het schoonmaken van het huis zijn de hulpmiddelen die je gebruikt zeer belangrijk. Voor elk type oppervlak zijn er verschillende soorten waaruit kan worden gekozen, en als het gaat om de keuze voor traditionele of meer moderne accessoires, bestaan er twee soorten gedachten.

Wat bijvoorbeeld het type zwabber betreft, kan de keuze vallen op verschillende types. In het bijzonder spelen verschillende factoren een rol bij de voorkeur voor een platte dweil of een roterende mop. De platte dweil is een rechthoekige zwabber bedekt met een doek die apart moet worden afgenomen en gewassen alvorens opnieuw te worden gebruikt. De roterende mop daarentegen is een moderner model, met een bijna ronde vorm en ontworpen om te worden uitgewrongen in een speciale emmer die het werk voor ons doet.

Een TikTok video https://www.tiktok.com/@tidycademypro/video/7054252996653534511 toont ze aan het werk in hetzelfde huis.

via Tidy Pro Tips/TikTok

Advertisement

De roterende mop

De roterende mop

@tidycademypro/TikTok

De roterende mop, in het Engels "spin mop", is de mop met een bijna ronde vorm, met borstelharen van badstof of andere stoffen rond de centrale stok, en die kan worden losgemaakt om grondig te worden gewassen of vervangen. Het is een moderner model dat erg in is omdat het in feite het werk verlicht en het een beetje leuker maakt: zijn eigenaardigheid ligt namelijk in de manier waarop het wordt uitgewrongen, d.w.z. in een speciale emmer die met een pedaal wordt geactiveerd en het werk voor je doet, zonder dat je je hoeft in te spannen om de mop naar binnen te duwen en te draaien.

Hij is kleiner dan de andere, maar door zijn vorm is hij gemakkelijker in moeilijke spleten te wringen. Ideaal voor het schoonmaken van traptreden en vensterrails, maar iets minder handig wanneer je grote oppervlakken moet schoonmaken.

Advertisement

De platte dweil

De platte dweil

@tidycademypro/TikTok


De platte dweil is de traditionele dweil: je moet meer werk verrichten om de doek (van verschillende stoffen) waarmee je de dweil bedekt, en die met de hand in een gewone emmer wordt gewassen (dus ook goedkoper), te verwijderen, maar je bespaart tijd en energie bij het schoonmaken van grote en regelmatige oppervlakken, aangezien deze dweil groter is en er dus minder vaak beurten nodig zijn om dezelfde ruimte te bestrijken.

Hij kan ook worden gebruikt op lange, smalle stukken vloer, dus uiteindelijk blijft hij ook heel veelzijdig.

In de getoonde video https://www.tiktok.com/@tidycademypro/video/7054252996653534511 ziet je ze in vergelijking: welke heeft jouw voorkeur?

Advertisement